Vodeni sportovi

Kločkova izgubila motivaciju

Maja Giljanović • četvrtak, 19.03.2009.
Kločkova izgubila motivaciju
Foto: Davor Sajko

Bivša olimpijska pobjednica, svjetska i europska prvakinja i u 25 i u 50-metarskim bazenima Jana Kločkova je odlučila završiti s aktivnom karijerom...

Glasine o prekidu karijere Jane Kločkove učestale su posljednjih šest mjeseci otkada je Ukrajinka propustila nastup na Olimpijskih igrama u Pekingu, a 26-godišnjakinja je potvrdila: "Otkad pamtim sam u plivanju i dala sam mu sve što imam. Sada je, međutim, vrijeme posvetiti se životu van bazena".

Kločkova je u prvom dijelu prvog desetljeća 2000-tih bila istinska kraljica mješovitog plivanja. Ukrajinka je, naime, 2000. na Olimpijskim igrama u Sydneyu osvojila zlato i na 200 i na 400 metara mješovito, a četiri godine kasnije konkurenciju je pomela i u Ateni.

Što se svjetskih prvenstava tiče - što u velikim, što u malim bazenima - osvojila je 10 naslova, a europskih 19 (10 u 50-metarskim i devet u malim bazenima).

"Danas je plivanje izuzetno napredovalo. Ulažu se golemi napori na koje ja jednostavno više nisam spremna. Vjerujem da sam ispunila svoje predispozicije, ostvarila što sam mogla i koliko god je bilo teško donijeti ovu odluku, sigurna sam da je ispravna", zaključila je česta gošća našeg "Zlatnog medvjeda". "Lijepo mi je u Zagrebu, volim doći na Šalatu", izjavila je više puta.

Budući se, međutim, u Ukrajini uključila u zakladu čiji je cilj popularizacija i razvoj plivanja bivša svjetska rekorderka (400 mješovito od 2000. do 2007. u 50-metarskim i od 2002. do 2008. u 25-metarskim bazenima) ni sada van bazena neće prekinuti veze s plivanjem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!