Nogomet

"Nije me iznenadio Šibenik u Maksimiru"

Bernard Jurišić • petak, 20.03.2009.
"Nije me iznenadio Šibenik u Maksimiru"
Foto: Boško Perlain

Predsjednik Hajduka Mate Peroš danas je komentirao dosadašnji dio sezone i najavio nastavak borbe za naslov prvaka države. Peroš je još jednom iskazao podršku stručnom stožeru i igračima i apelirao da treću faza HNL-a prođe bez sudačkih "repova"...

Nakon povratka iz Vinkovaca, gdje su zadržali prvo mjesto i plasirali se u finale kupa, Hajdukovci su nastavili pripreme za treću fazu 1. HNL koju "bili" u nedjelju otvaraju protiv Zagreba na Poljudu. Predsjednik Mate Peroš komentirao je neke događaje iz prethodnog perioda i iskazao još jednom snažnu potporu stručnom stožeru i igračima.

"Izuzetno smo zadovoljni dosadašnim dijelom sezone, ostali smo na prvom mjestu, ušli u finale kupa. Što se trećeg kruga tiče, mi se isključivo smijemo i možemo osloniti na naše vlastite snage. Naše igrače, navijače, igru i posebno naš dišpet. Od prvog dana govorimo da želimo naslov prvaka i kup i to ćemo tražiti od našeg stručnog stožera."

Nissan novi sponzor

Hajdukovci su danas obogatili vozni park. Potpisan je sponzorski ugovor s Nissanom, a danas je svečano uručeno 5 terenskih vozila koji će biti podijeljeni trenerima i igračima. Jedan će ostat upravi za potrebe putovanja.

Peroš nije htio prešutjeti sudačke pogreške u posljednjem kolu, kako u Vinkovcima, tako i u Maksimiru, iako kaže da i dalje ima puno povjerenje u hrvatske suce. "Ne bih htio optuživati sudačku organizaciju, ali se nadam da su to bile nenamjerne greške i da se neeć ponavljati. Gubitak dva boda u Vinkovcima je isključivo naša greška i naših promašenih prigoda, ali isto tako treba naglasiti da je u 4. minuti bio očigledan jedanaesterac zbog igranja rukom igrača Cibalije, a dosuđen je nepostojeći prekršaj Vejića u napadu. Nadam se da je to bila nenamjerna greška, to želim vjerovati i neka suci budu malo oprezniji."

Hajdukov predsjednik kaže da ga smeta što se stalno u medijima razvlači priča o dosuđenim jedanaestercima za Hajduk. "Svaki penal koji je dosuđen za Hajduk je i postojao i to dokazuju snimke. Bojim se da se stvara pritisak da se Hajduku ubuduće ne sviraju ni očigledni jedanaesterci kakav je bio onaj u Vinkovcima."

Dotaknuo se Peroš i Dinamovog prvog pogotka protiv Šibenika, koji je postignut iz zaleđa. "TV snimka je pokazala da je prvi gol Dinama pao iz očitog zaleđa, a o tome se ništa ne priča. Čak su nakon utakmice neki akteri rekli da to nije utjecalo na rezultat, ali jasno je svakome tko prati nogomet da takva greška kod 0:0 itekako utječe na ostatak utakmice. Ovo nije naš atak na suce, mi im želimo vjerovati, ali do kraja sezone želimo fer i korektnu igru. Neka na kraju titulu ponese bolji, ali kao vodeća momčad lige pozivamo da se ovaj treći krug odigra pošteno. Kako se igra protiv nas neka se igra i protiv drugih."

Na pitanje misli li ovom primjedbom na loše izdanje Šibenika u Maksimiru, Peroš je odgovorio: "Ne odnosi se to ni na koju momčad konkretno, no vidjeli ste i sami da gdje dođe Hajduk stadioni su puni, Hajduk igra atraktivno i ljudi nas dolaze gledati, a domaće momčadi protiv nas igraju kao da im je to najvažnija utakmica u životu. Neću secirati igru drugih momčadi, samo je činjenica da Hajduk može osloniti se samo na vlastite snage i to prihvaćamo. No, isto tako očekujemo od svih drugih da igraju fer i korektno protiv svih protivnika. Trener Dinama je rekao nakon Vinkovaca da je vraćena vjera u hrvatski nogomet. Kad je cijela zemlja brujala da ćemo dobiti, mi smo odigrali neriješeno. Kamo sreće da i mi tako možemo izjaviti za neku njihovu utakmicu ubuduće. Za razliku od Vinkovaca, utakmica Dinama sa Šibenikom meni nije vratila vjeru u naš nogomet, ali nažalost moram priznati da me nije ni iznenadila."

Još je nešto htio istaknuti Hajdukov predsjednik. "Neki mediji i novinari stalno iz dana u dan pišu kako iza Hajduka stoje neki centri moći. Želim jasno i glasno reći da iza Hajduka ne stoji nitko osim nas koji ga vodimo i nekorektno je stalno uvlačiti neku politiku i ljude koji s nam anemaju nikakve veze samo zato što navijaju za Hajduk."

Hajduk će u narednoj reprezentativnoj akciji sudjelovati s četvoricom predstavnika. ODavno ih nije bilo toliko. "To samo dokazuje kvalitetu naših igrača i to je rezultat naših dobrih igara. Od 10 utakmica smo dobili 9, imali jedan remi i ne znam zašto bismo trebali biti demoralizirani nakon Vinkovaca? Uprava stoji iza struke i igrača, atmosfera je odlična i to će se i nastaviti. Priče da je pad morala u Hajduku nemaju veze s istinom i nikad nam moral nije bio jači. Jedan od bitnih segmenata naših uspjeha su naši navijači. Punimo stadione diljem Hrvatske, za Poljud da ni ne govorim. Samo jučer smo prodali preko 1.000 pretplata za treći krug. Tko se još time može pohvaliti?"

Dinamo će još dva puta doći u Split do kraja sezone, a Peroš bi više volio prvu utakmicu finala kupa igrati u Splitu. "Dinamo nam ionako dolazi u Split 31. svibnja, pa bi bilo bolje da nisu ovdje dvaput u tri dana. No, o tome mi ne odlučujemo, bit će kako kuglice odluče."

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!