arhiva

Ljubav dođe, ljubav prođe

Dario Dodić • nedjelja, 22.03.2009.
Ljubav dođe, ljubav prođe
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Koliko daleko seže M.S.-ova ljubav prema posjetiteljima našeg divnog portala? Toliko daleko da M.S. već drugi tjedan ne odigrava listić koji sugerira vama, a listići prolaze kao napadači Karlsruhera kroz Bayernovu obranu...

It was the best of times, it was the worst of times. Ovo sam nabacio samo zato da vidite kako sam načitan i to na više od jednog jezika. Tako bi se mogao sažeti protekli tjedan koji sam većinom proveo u klađenju sa svojim boljim polovicama M.S.-om i malim M.S.-om. Tako je, s ove tri polovice ciljam na svoju kilažu. Prošla je nedjelja bila uobičajeno dobra, vidjeli ste da je M.S.-u bilo odlično, nama običnim smrtnicima i njegove uplate dođu kao sjajan dobitak pa smo tako i skromnijim dobicima bili zadovoljni.

Ljubav dođe, ljubav prođe uvijek je M.S. govorio malom M.S.-u, Jozi. Oscilacije u ljubavi prenijeli smo i na kladionicu, često se svađamo s listićima, ali poslije nema pomirbenog seksa. Dobra nedjelja dala nam je nadu da će i tjedan biti dobar. Mali M.S. je u nedjelju pogodio listić s koeficijentom 35, a obični M.S. je savršen dan propustio u posljednjim minutama dvoboja Cibalije i Hajduka. No, to ste ionako vidjeli neki dan.

Moj tjedan je bio prepun uspona i padova. Počelo je s Premiership rezervama gdje je Stoke propustio tisuću šansi protiv slabašnog Portsmoutha. Nastavili smo azijskom ligom prvaka (tu sigurno negdje ide i neko veliko slovo, ali nećemo davati značaj ovom drugorazrednom natjecanju), kada sam padao na ponovljenim jedanaestercima. Zamislite, čovjek promaši ponovljeni penal i ja padnem na dva listića. Pokušao sam nastaviti i s gađanjem šest plus golova. Upiknuo sam Dinamo protiv Zagreba (4:1) i Galatu protiv HSV-a (2:3), srećo moja prijeđi na drugoga. Moj konačan pad dogodio se u petak kada sam majstorski prije svih drugih pronašao veliku vrijednost u futsal kvalifikacijama za Euro odigravši na Azerbajdžan. Odigrao sam na onog debeljuškastog i strašno dobrog Brazilca kojeg su svi oduševljeno pratili na Futsal Cupu u Zagrebu. Dobili su Azeri 4:3, za dobitak sam čekao više od dva gola na utakmici De Grafšap - Heerenveen. I dragi moji, moj klub, moji frendovi, imenjaci mojim sinovima nisu zabili niti jedan gol, izgubili su 2:0. Bio je to znak da se prestanem kladiti, barem do subote.

Odluka je bila dobra, subota je bila dobra za mene i malog M.S.-a, a veliki M.S. nije dobro ukomponirao parove pa su ga tako rušili klošari iz Manchester Uniteda i luđaci iz Livorna koji su prokockali 2:0 i uspjeli izgubiti 3:2. I tako, malo po malo dođemo do Dana D, nedjelje. Ako Santander zabije Valenciji, ako dobiju PAOK, Dinamo, Barca i Hajduk, u M.S.-ovom brlogu će biti fešta. Dobro je primijetio M. - "zamisli koliko ću dobiti ako prođu ovi parovi, a zapravo ništa nisam pogodio."

Sreću nam odnedavno donosi i naša krasna i ženstvenija polovica, Jela, strastvena navijačica Hajduka, nadamo se da je i u kuhinji strastvena. Dok mi pratimo rezultate, slatki Slavko nas provocira i ubija vrijeme na fejsbuku, a tu je i M.S.-ov učenik koji nije nadmašio učitelja, teniski stručnjak veći od Nikole Pilića, Boka. Boka je u čitavom teniskom tjednu zakazao tek jučer, kada je najviše zaboljelo - uvalio nam Federera, mi ga prihvatili. Ne znamo gdje je puklo Rogere, ali sinoć si se osramotio kao ja prije mnogo godina kada sam na tramvajskoj stanici punoj ljudi udario glavom u stup na kojem piše "tramvajska stanica", uz razliku da je tebe vidjelo malo više ljudi. Je li moguće da si imao neprisiljenih pogrešaka koliko ja kila? U M.S.-ovom brlogu zaključili smo da je kriva tvoja najveća neprisiljena pogreška - bit ćemo toliko slobodni pa reći da nam tvoja Mirka nije baš draga. Mogao si i bolje, ali sada je trudna i znaš da je gotovo, zato si izgubio, nemaš volje ni za što. Šalimo se, više manje. Murray je malo ozlijedio koljeno protiv Rogera, danas će ga Rafa prebiti kao M.S. i mali M.S. jumbo pizzu.

Danas ćemo vidjeti kako diše naš talijanski dopisnik, veliki ljubitelj nogometa i još veći poklonik klađenja. Ciao Francesco, come stai, che fai, che cosa, tutti frutti, Galipolli?

Sigurno ste primijetili da prošli put nije bilo prognoze HNL-a. E pa bilo je, samo sam je zaboravio dodati u tekst. Ne brinite, niste ništa propustili, pogodio sam možda tri komada, standard. Danas ću pogoditi barem dva, Hajduka i Dinamo - vidite kako pozitivnim stavom treba utjecati na ishode koji vam pašu? Tako treba i sa ženema. E da, imam dva odlična vica, ako me sretnete negdje pitajte me da vam ih ispričam.

Šestorica veličanstvenih

Dinamo - Osijek 1
Slaven Belupo - Cibalia 1
Šibenik - Inter Zaprešić 1
Rijeka - Croatia Sesvete 1
Varteks - Zadar x2
Hajduk - Zagreb 1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!