Nogomet

Evra nezadovoljan vlastitim navijačima

Borna Rupnik • utorak, 24.03.2009.
Evra nezadovoljan vlastitim navijačima
Foto: EPA

Francuska nogometna reprezentacija u posljednje vrijeme ne briljira, a izbornik Raymond Domenech nije među omiljenijim osobama u državi. To se odražava i na navijačkoj podršci, a Fabrice Evra otvoreno je kritizirao publiku...

Loša izdanja Francuske na Europskom prvenstvu u Švicarskoj i Austriji te kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici izazvala su brojne zvižduke i negodovanja francuskih navijača. Uoči možda i ključnih kvalifikacijskih ogleda s Litvom, branič Manchester Uniteda i francuske izabrane vrste, Patrice Evra, rekao je što misli o toj situaciji.

Prvo se prisjetio utakmica protiv Irske i Škotske: "Čini mi se da uvijek igramo u gostima. Na susretima protiv Irske i Škotske u našoj zemlji stadioni su bili puni Iraca i Škota". A posebno ga je zasmetao pristup navijača u Marseilleu za vrijeme nedavnog prijateljskog ogleda protiv Maradonine Argentine.

Tada su gledatelji na Velodromeu zviždali svojim reprezentativcima i podržavali Argentince. "To je nevjerojatno. Ponekad mislite da bi bilo bolje reći navijačima da ostanu kod kuće i ne dolaze na stadion. Ne tvrdim da bi to bilo pravo rješenje, ali želim se iskreno izjasniti", rekao je nogometaš Manchester Uniteda.

Evra smatra da publika nema dovoljno strpljenja: "Zvižde nam nakon samo pet minuta igre. Razgovarali smo u svlačionici o tome. Tek što izađemo na teren već negoduju. Možda jednostavno publika ne voli nogomet".

U Francuskoj su svi napeti zbog neugodne situacije u kojoj se našla Domenechova vrsta. Iako ima utakmicu manje, Francuska u svojoj kvalifikacijskoj skupini gleda u leđa Srbiji i Litvi, a bodovno je poravnata s Rumunjskom i Austrijom. No, Evra tvrdi da se ne boji pritiska i da se boji neuspjeha.

"Ne treba sada razmišljati o propuštanju svjetske smotre. Trebamo osvojiti šest bodova, a volim osjećati imperativ pobjede. Poštujemo Litvu i samo ne smijemo dopustiti da se druge reprezentacije odvoje na vrhu", zaključio je Francuz

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!