Ostali sportovi

Egal za kraj euro sezone

Antonija Pavlić • srijeda, 25.03.2009.
Egal za kraj euro sezone

Nakon teškog 7:0 poraza u Lienzu, braniteljice naslova pobjednica Srednjoeuropske stolnoteniske lige i hrvatske prvakinje, Mladost Iskon, nisu uspjele u Zagrebu uzvratiti istom mjerom i drugu godinu uzastopce protiv istih protivnica osvojiti pehar ovog prestižnog natjecanja.

Premda je i prije dolaska austrijske momčadi na gostovanje u Zagreb bilo prilično izvjesno kako će pehar pobjednica ovosezonskog izdanja Srednjoeuropske lige pripasti Lienzu, hrvatske su prvakinje odigrale u svojoj dvorani bez pritiska, snažno i odlučno te protiv iznimno jake ekipe izvojevale egal.

Susret je bio ipak pomalo gurnut u sjenu humanim potezom hrvatskoga kluba, koji je sav prihod od ulaznica odlučio donirati nesretno stradaloj hrvatskoj reprezentativki Sandri Paović, prikupivši ukupno hvale vrijednih 3750 kuna.

Unatoč činjenici da naslov nije obranjen, Mladost Iskon ipak može veseliti konačni povratak u pravu formu Andreje Bakule, koja je odigrala dobre susrete protiv Vacenovske i Li, i premda ih je izgubila, pokazala je da klub na nju može dugoročno računati. Odličnu partiju u cjelini prikazala je i Mirela Đurak, koja je pobijedila Fuhrer i bila nadomak trijumfu nad Vacenovskom.

Tamara Boroš ovog puta nije briljirala; odigrala je samo jedan susret i teren napustila poražena, s 3:0 ju je svladala austrijska Li. "Hrvatska" imenjakinja spomenute "Austrijanke" i u ovom je susretu, pak, bila na visini zadatka, osvojivši dva individualna i jedan bod u parovima.

Pehar pobjednicama uručio je glavni tajnik Hrvatskog stolnoteniskog saveza, Žarko Ratković, te se zahvalio u ime Sandre Paović svim okupljenima na lijepo izrečenoj gesti i sudjelovanju u veoma uspješno okončanoj humanitarnoj akciji.

Finale Srednjoeuropske lige: Mladost Iskon - Linz AG (5:5)
Li/Bakula – Li/Vacenovska 3:1
Bakula – Vacenovska 1:3
Li- Fuhrer 3:0
Boroš – Li 0:3
Bakula – Li 1:3
Li – Vacenovska 3:1
Li Yan – Li Quianbing 0:3
Đurak – Fuhrer 3:0
Đurak – Vacenovska 2:3
Bakula – Fuhrer 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!