Nogomet

"Imamo najbolji napad na svijetu"

Vedran Babić • nedjelja, 29.03.2009.
"Imamo najbolji napad na svijetu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Miroslav Blažević ostvario je još jednu veličanstvenu pobjedu s Bosnom i Hercegovinom. Ćirini izabranici u Genku su s 4:2 deklasirali domaćina i utabali put ka drugom mjestu u skupini...

Nakon spektakularne pobjede početkom rujna u Zenici protiv Estonije (7:0), Miroslav Blažević odveo je svoje odabranike do još jedne pobjede za pamćenje. Iako je prije utakmice najavljivao kako bi bio prezadovoljan i s jednim osvojenim bodom, Ćiro se iz Genka u BiH vraća sa sva tri.

"Igrači su se zaje..li. Rekao sam im da ću biti zadovoljan i s remijem, a oni odigraju ovako. Naravno da sam sretan što je tako ispalo", prokomentirao je Ćiro nakon što je na press konferenciju stigao s belgijski šalom oko vrata. U nešto ozbiljnijem tonu izbornik BiH detektirao je razloge pobjede.

"Belgijanci nisu igrali slabo u obrani, nego mi imamo jedan od najboljih napada na svijetu kojem se rijetko tko može oduprijeti. Tu Belgijanci trebaju tražiti razlog što su naje..li. Tražio sam od svojih igrača da im dopuste prividnu dominaciju, kako bi nam ostavili što više prostora za kontranapade. To se i dogodilo i u završnici utakmice smo iskoristili njihov bezglavi juriš. Igrači su radili sve kako sam i zamislio", presretno je govorio "trener svih trenera".

U 70. minuti pri rezultatu 1:1 gostujući navijači priredili su veliku bakljadu, zbog koje je utakmica prekinuta na pet minuta. U nastavku njihovi su ljubimici postigli čak tri pogotka i riješili utakmicu, a Blažević je samo napomenuo kako bi više volio da njihovi navijači "navijaju kako su to radili većim dijelom utakmice nego da bude prekida."

Već u srijedu Ćiru i njegove "ratnike" čeka novi ispit. Protivnik je isti - Belgija, ali će domaćin umjesto Genka biti Zenica. "Ta utakmica će biti mnogo teža od ove. Sreća pa sam svjestan toga i neću dopustiti nikakvo padanje u euforiju, nego ću biti još strožiji kako se igrači ne bi opustili", poručio je izbornik.

I ostali igrači BiH reprezentacije bili su u "sedmom nebu" zbog ostvarene pobjede. "U drugom dijelu poremetila nas je Spahićeva ozljeda, a ubrzo smo primili gol za 1:1. Međutim, ispostavilo se da nam je prekid došao u pravo vrijeme i pomogao nam da se konsolidiramo. Nakon toga smo odigrali sjajno, iskoristili veliki prostor koji su nam Belgijanci ostavili i postigli tri pogotka", rekao je napadač trećeplasirane momčadi Bundeslige, Wolfsburga, Zvjezdan Misimović, koji je postigao četvrti pogodak za BiH.

Stoper Hajduka, Boris Pandža, poziva na oprez: "Bilo je dobro, ali moramo ostati čvrsto na zemlji. Iduća utakmica donosi mnogo veći rizik, jer smo Belgijancima pokazali kako znamo odigrati."

Sanel Jahić zabio je pogodak za 2:1. "Mislim da na svijetu nema nitko sretniji od mene. Prije utakmice sam govorio da samo velikom borbom možemo do tri boda. To smo i pružili. Sada ne smijemo dopustiti kiks u Zenici. S još jednom pobjedom možemo otvoriti put ka drugom mjestu i SP-u."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!