arhiva

Jesi vidio Raketu?

Dario Dodić • ponedjeljak, 30.03.2009.
Jesi vidio Raketu?
Foto: Kristijan Komarica

I nogometaši se nekad moraju odmarati, pogotovo reprezentativci koji uz klupske imaju i nacionalne obveze. Subota prije utakmice s Andorom bila je savršen dan za aktivan odmor uz zagrebačke ljepotice i posvuduše...

Sigurno ste čitavu nedjelju proveli na Sportnetu bjesomučno udarajući tipku F5 u nadi da ćete vidjeti moj tekst. Žao mi je, mali M.S., popularniji kao Jozo, slavio je rođendan, a s obzirom da se ne igra HNL odlučio sam prebaciti kolumnu za ponedjeljak. I moram priznati, nakupilo se materijala, što životnih priča, što teniskih uspjeha i neuspjeha starijeg M.S.-a, za kojeg očekujemo brzo ispadanje iz forme jer se opet zaljubio.

Što se to dogodilo u subotu? Jednostavno, Jozo je slavio rođendan u jednom popularnom zagrebačkom klubu (ne, nije Ludnica) i do te informacije došli su naši nogometni reprezentativci kojima je izbornik dao slobodan dan. Znali su da mali M.S. sastavlja strašno dobre listiće pa su ponijeli par ponuda i krenuli za nama. Večer je išla predviđenim tijekom, red pristojnog ponašanja, red sokova od borovnice, kada je DJ počeo prije svake pjesme iščitavati imena popularnih hrvatskih reprezentativaca. Mislili smo da se radi o jeftinom marketinškom triku, jer se činilo da sve pjesme naručuje Ivica Križanac, dok su se mijenjali oni kojima su te pjesme bile posvećene - Modrić, Eduardo, Rakitić...

Oh kako smo u krivu bili, a k tome i prilično slijepi. Doslovno tri metra od našeg stola veselili su se i naši dragi reprezentativci. Vjerojatno ih nismo primijetili jer su ipak sva svjetla pozornice bila uperena u nas, večer je išla savršeno, a južnoameričke kvalifikacije smo pogađali kao da nam ih je Veić javljao (rekao mu Canas). Žene su se svakim golom Argentinaca, Meksikanaca i Kolumbijaca sve više veselile, znale su da će biti cuge, iako mislimo da su krivo shvatile što nam donose Kolumbijci. Mi smo pričali o nogometu, a one? Ne želimo ni znati, mi smo društvo koje živi sportski život. Mi, Gascoigne i Dennis Rodman.

Kako smo na kraju shvatili da su reprezentativci stvarno tamo? Netko je vidio Eduarda i Modrića u wc-u, a Jozo je pred mojim očima odlučio par stvari objasniti našem dragom Killeru. Jozo: Klasniću ti si veliki gospodin, ti si najbolji napadač u Hrvatskoj (Jozo otrijezni se), sto posto!" Killer: Hvala, jesi vidio Raketu?

Tko zna gdje i s kim je u tom trenutku bio Rakitić, ali odahnuli smo kada smo pola sata kasnije vidjeli da ga je Klasnić pronašao. Da Vukojević ne prođe bez malo gnjavaže pobrinuo se naš drugi napadač, Slavko. Da imaju o čemu razgovarati pobrinula se naša draga Jela koja je Slavku nekoliko dana prije poklonila Vukojevićev dres iz Dynamo Kijeva. Slavko je opijen sokom od borovnice morao tu informaciju podijeliti s Ogijem. Sigurno je i Vukojeviću bilo drago, vjerojatno od uzbuđenja te noći nije mogao zaspati.

Pitate se gdje je M.S. u čitavoj priči? Ne pitate se? Svejedno ću vam reći - M.S. je bio na putu u Nizozemskoj, uspavljivao se suzama jer mu je bilo teško zaspati znajući da se zabavljamo i bez njega. Naravno da vam je od samog početka priče bilo jasno da M. nije bio s nama vani, zar stvarno mislite da bi Križanac došao na red s naručivanjem pjesama da je M.S. bio s nama?

Zora je svanula, Jela se čudila kako je čitavu noć izdržala vani bez konzumiranja soka od borovnice, a party se nastavio ispred kluba. Uočio je Jozo Križanca sa suprugom pa je morao i njemu objasniti par stvari. "Ivica, ti si pravi gospodin, najbolji branič u reprezentaciji, kakav Robert Kovač. Ti si osvojio Kup UEFA, Del Piera si strpao u džep", orilo se ulicom. S jedne strane Križanac grli suprugu, s druge Jozu, tako zagrljeni pričaju o Širokom Brijegu gdje Ivica nije prošao na probi - ovim putemo česitamo Zlatanu Miji Jeliću na vizionarskom pristupu i sjajnom nosu za kvalitetne igrače, možete nam slagati listiće za kladionice, obećajemo nećemo ih uplatiti. Ivica se nije mogao načuditi Jozinoj popularnosti, jer dok su hodali zagrljeni ulicom snimali su ih ljudi mobitelima. Jozo nije niti trepnuo, navikao je na toliku popularnost.

A što ste propustili prošlog tjedna? Propustili ste uspone i padove, slavlja i suze, Bokino uzdizanje do vrha i dramatično spuštanje do dna (Dent ubojico). Srećom M.S.-a nije bilo za vikend pa smo se Jozo i ja držali nogometa, hvala Francuzima, Talijanima, Meksikancima, Messiju, Kolumbiji, a posebno hvala Ćiri. Jozo je inzistirao da stavimo BiH daje gol (1.50), a već u petoj minuti razveselio nas je Džeko dijamant. Pogledajte gol, a slobodno poslušajte i najjačeg komentatora koji nam donosi lovu svaki put kada prenosi utakmicu koju trebamo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!