Nogomet

"Sretan sam kao zamjena"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 30.03.2009.
"Sretan sam kao zamjena"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

David Beckham ponosni je vlasnik novog rekorda - na vječnoj ljestvici nastupa za Englesku preskočio je Bobbyja Moorea - a ako je netko pomislio da uloga zamjene u nacionalnoj momčadi smeta njegovom ugledu zvijezde, grdno se prevario...

Ušavši u igru na poluvremenu prijateljske utakmice protiv Slovačke na Wembleyu, David Beckham upisao je 109. nastup za Gordi Albion i sada gleda u leđa samo legendarnom vrataru Peteru Shiltonu, koji je u svojoj karijeri skupio 125 reprezentativnih utakmica.

Da na terenu nije samo zbog rekorda Beckham je potvrdio asistencijom za pogodak Waynea Rooneya, a činjenicu da mu je Fabio Capello namijenio ulogu rezerve prihvaća bez imalo zadrške: "Svatko želi početi u prvoj jedanaestorici, ali isto tako svatko želi igrati za Englesku".

"Zamjene mogu igrati vrlo važnu ulogu. Sjetite se samo Sheringhama i Solskjaera 1999. godine u finalu Lige prvaka. Zamjena može preokrenuti susret", dodao je popularni Becks. Njemu je najvažnije da se dobrim igrama u Milanu i dalje nameće Fabiju Capellu.

"Sretan sam što sam ušao u igru i sretan sam zbog asistencije. Računa se što sam postigao u cijeloj karijeri, a ako počnem - počnem, ako ne, onda sam dio momčadi i to dobre momčadi koja neprestano napreduje", izjavio je engleski veznjak i bivši kapetan.

Što se obaranja Mooreovog rekorda tiče, Beckham priznaje da je bio nestrpljiv, ali ne i nervozan. "Velika je to stvar i jedva sam čekao istrčati na teren, ali ne trebamo se sada svi usredotočiti na taj rekord. Nisam bio nervozan. Da sam nervozan kada igram nogomet i u engleskom dresu izlazim na Wembley, trebao bih se zabrinuti".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!