Nogomet

Romario želi Ronalda u reprezentaciji

Antonija Pavlić • utorak, 31.03.2009.
Romario želi Ronalda u reprezentaciji
Foto: EPA

Potaknut slabom prezentacijom svoje države u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine protiv Ekvadora, brazilska nogometna legenda i jedan od najdugovječnijih svjetskih napadača, Romario, apelirao je na izbornika Seleçaa, Dungu, da pozornost ozbiljno skrene i na Ronalda, koji u Corinthiansu igra kao preporođen i prema njegovim se kriterijima, legitimno nameće kao kandidat za odlazak u JAR.

Brazilska nogometna reprezentacija u američkim kvalifikacijama za SP 2010. godine u Južnoafričkoj Republici trenutno zauzima četvrto mjesto s mizernih 16 postignutih pogodaka u 11 kola, što čini četvrti najgori napadački skor u deset kvalifikacijskih skupina.

Potaknut tim podatkom, ali i još jednom u nizu slabom predstavom protiv Ekvadora, bivši napadač reprezentacije, Barcelone i Valencije, Romario, apelirao je preko medija na izbornika Dungu da u obzir za odlazak u JAR uzme i napadača Corinthiansa, Ronalda.

"Siguran sam da bi Ronaldo mogao biti od velike važnosti za Brazil na Svjetskom prvenstvu, samo ukoliko nastavi s ovakvim fizičkim i psihičkim napretkom u Corinthiansu. Pred krajem vlastite karijere nisam razmišljao o tome da igram lijepo; fokusirao sam se samo na postizanje golova. Upravo to je nedavno demonstrirao i Ronaldo, postigao je četiri zgoditka u četiri utakmice, a napadaču je postizanje golova jedina zadaća.", objasnio je svoj stav Romario.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!