Košarka

Otvaranje kola u Brodu

Branimir Korać • utorak, 31.03.2009.
Otvaranje kola u Brodu
Foto: Davor Sajko

Dok se Zadrani pripremaju za nastup na završnici Eurokupa, Liga za prvaka se nastavlja. Tako će danas biti odigran jedan, a sutra još dva susreta trećeg kola...

Derbi trećeg kola Lige za prvaka košarkaša bit će odigran nešto kasnije dok će redovnom terminu biti odigrani dvoboji s jasnim favoritima. Zagreb, Cibona i Cedevita morali bi upisati pobjede u susretima s objektivno slabijim momčadima.

Kolo će biti otvoreno danas u Slavonskom Brodu gdje će zaigrati Svjetlost Brod i Zagreb Crobenz. Zagreb je odlično otvorio Ligu za prvaka i upisao dvije velike pobjede protiv Cedevite i Zadra te će taj niz pokušati nastaviti u Slavonskom Brodu. U susret ulaze kao veliki favoriti i sve osim pobjede Zagreba bila bi senzacija.

Vezane vijesti

Za razliku od stopostotnog Zagreba, domaćin nije dobro ušao u nastavak sezone i iza sebe ima dva gostujuća poraza. Ipak, onaj prvi i vrlo visoki protiv Zadra bio je i očekivan dok druga utakmica sa Šibenikom u kojoj su bili posve ravnopravni, daje nadu Ediju Dželaliji.

U najavi susreta na službenoj klupskoj stranici trener Zagreba Denis Bajramović cijeni domaćina, ali svjestan je kako je njegova momčad ovdje favorit. "Imaju četiri, pet odličnih igrača, počevši od centra Delića, preko Budimira koji igra na četvorki. Imaju iskusnog Norca na playmakeru, tu je i naš Garma. Kruno Rimac im je najbolji igrač, ne bi me začudilo da ubrzo promijeni sredinu, superkvalitetan je šuter i pouzdan igrač. Mi smo se za njih spremili, na poslijepodnevnom treningu ćemo informacije koje imamo o njima probati posložiti, upotpuniti i prenijeti na parket, predvidjeti tijek utakmice. Ne bježimo od uloge laganih favorita, prihvaćamo to ali isto tako smo svjesni da tu ulogu treba opravdati na parketu i kapitalizirati kroz rezultat."

Cibona je isto tako veliki favorit na domaćem parketu protiv Šibenika. Velimir Perasović uoči svake utakmice traži mobilizaciju i poziva na oprez bez obzira na ime protivnika. Tako će biti i sada i ne treba sumnjati kako će Cibona ući u utakmicu sa željom što prije riješiti pitanje pobjednika.

Šibenčani imaju mladu i talentiranu momčad predvođenu velikim nadama Petkovićem i Bilanom kojima će prvenstveno ovo biti utakmica dokazivanja. Petković već sada vrlo visoko kotira i u dvoboju s Callowayom i Princom imat će mogućnost pokazati gdje je u odnosu na visoko društvo.

Prva dva kola Cedeviti su donijela dva poraza u teškom rasporedu i susret protiv Dubrovnika im dolazi kao svojevrsna rehabilitacija. Uz dužno poštovanje prema Dubrovčanima, Cedevita ima jaču momčad i morala bi slaviti u ovom susretu.

Derbi trećeg kola u kojem se sastaju Zadar i Split CO na rasporedu je 18. travnja zbog zadarskih europskih obaveza.

Liga za prvaka, treće kolo:
Svjetlost Brod -Zagreb Crobenz 18:30 (utorak)
Cibona - Šibenik 19:30 (srijeda)
Cedevita - Dubrovnik 17:30 (srijeda).

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!