Nogomet

Španjolci grade zid za tursku opsadu

Borna Rupnik • utorak, 31.03.2009.
Španjolci grade zid za tursku opsadu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

S obzirom na to da je Turska usred Madrida Španjolcima stvorila nekoliko ozbiljnih problema, Vicente del Bosque zna da će u Istanbulu turski nogometaši biti još motiviraniji da ostvare povoljan rezultat koji im silno treba za odlazak na Svjetsko prvenstvo...

Španjolska je na Santiago Bernabeu svladala Tursku rezultatom 1:0, ali je momčad koja je Hrvatsku na vrlo dramatičan način izbacila sa europske smotre u Austriji i Švicarskoj zaslužila brojne komplimente. Stoga se španjolski izbornik Vicente del Bosque ozbiljno priprema za pakao Ali Sami Yena.

Na domaćem je terenu jurišne odrede Fatiha Terima napao s dvojicom napadača, Fernandom Torresom i Davidom Villom, ali na turskom će tlu za svaki slučaj ojačati sredinu terena. Jedan od spomenute dvojice vjerojatno će ostati na klupi, a u takvom bi rasporedu snaga iza preostalog napadača stajao impresivan vezni red: Riera, Silva, Xavi, Marcos Senna i Xabi Alonso.

"Promjenama ćemo probati osvježiti momčad", najavio je Del Bosque, čiji izabranici čvrsto drže vrh skupine 5 ispred Ćirine Bosne i Hercegovine. Eventualno španjolsko slavlje u Istanbulu pogurnulo bi Furiju prema jugu afričkog kontinenta, a našim susjedima širom otvorilo vrata drugog mjesta.

Španjolski je stručnjak rekao da ima potpuno povjerenje u sve igrače koji konkuriraju za ogled s Turskom: "Možemo se opustiti pri izboru prve jedanaestorice jer je cijela momčad uvijek izvrsno odgovarala na sve izazove".

Mjesto u prvom sastavu mogli bi dobiti i Carlos Marchena te Alvaro Arbeloa, koji su susret u Madridu odgledali s klupe.

Ali Fernando Torres još jednom podsjeća da će puno toga ovisiti o igri njihovih protivnika: "U subotu su nam otežali život, a u srijedu će samo biti još gore po nas".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSP 2010.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!