Nogomet

Heinze: "Ne tražimo alibi za poraz"

Antonija Pavlić • četvrtak, 02.04.2009.
Heinze: "Ne tražimo alibi za poraz"
Foto: EPA

Nije samo Maradonu "zaboljelo" srce nakon teškog, sramotnog i demoralizirajućeg 6:1 poraza od reprezentacije Bolivije u američkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Džep je "zabolio" zasigurno i sve one koji su ovaj ogled percipirali kladioničarskim "zicerom", pristalice bijelo-plavih, ali i same igrače, koji se začudo, nisu ni pokušavali opravdati i oprati ruke od poraza, demantirajući u startu nagađanja da je glavni razlog debakla visinska razlika u Boliviji.

Kako pronaći razlog porazu jedne od najboljih reprezentacija svijeta na gostovanju kod Bolivije, pitali su se noćas, a pitat će se sigurno i još neko vrijeme argentinski novinari i svi oni koji prate i razumiju nogomet?

Gaučosi, koji u sastavu imaju čovjeka koji faktički sam može riješiti utakmicu i to protiv puno opasnijeg i jačeg sastava nego li je Bolivijin, noćas su bili potpuno neprepoznatljivi, malaksali, nezainteresirani, shrvani. Pomoći nije mogao niti Maradona na klupi, niti Maradona na terenu. Leo Messi se odlučio savršeno uklopiti u sivilo svoje momčadi i prikazati jedno veliko - ništa.

Susret je mjesto održavanja pronašao 3600 metara iznad razine mora, na nadmorskoj visini na koju argentinske zvijezde nikako nisu navikle. No, niti jedan igrač u duhu fair-playa nije htio nakon utakmice alibije porazu tražiti u toj činjenici, nisu se tražile greške sudaca kao što bi to možda neki učinili u Hrvatskoj, nitko nije želio pokvariti, mora se priznati, zasluženo slavlje Bolivijaca.

"Igrati na takvoj nadmorskoj visini sigurno nije lagano, no to nije nikakva isprika i alibi za poraz. Nismo bili na razini, Bolivijci su bili superiorniji i potpuno zasluženo odnijeli sva tri boda.", realan je bio Gabriel Heinze, jedan od samo dvojice argentinskih igrača kojima je bilo dozvoljeno obratiti se medijima.

Njegovo je mišljenje gotovo u potpunosti podijelio i Javier Mascherano. "Za neke od nas je igranje na ovakvoj visini definitivno bilo jedno novo iskustvo, za neke ope nije, no sve u svemu, nikako ne smijemo u tome tražiti alibi. Bolivijci su bili bolji, nama ništa nije polazilo za nogom."

"Ovaj poraz bi nas napokon trebao naučiti nekoj lekciji, moramo konačno konsolidirati redove i ponašati se kao svjesna, odgovorna zajednica", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!