Nogomet

Eriksson dobio "nogu" u Meksiku

Antonija Pavlić • četvrtak, 02.04.2009.
Eriksson dobio "nogu" u Meksiku
Foto: EPA

Bivši izbornik reprezentacije Engleske, Sven-Goran Eriksson, dobio je danas i službeno otkaz na klupi meksičke reprezentacije, nakon što nije zadovoljio apetite čelnika Saveza, ali i većeg dijela javnosti...

Slab napredak Meksika u kvalifikacijama za SP 2010. godine i samo četvrta pozicija u svojoj skupini američkih kvalifikacija, konačno su danas presudili švedskom strategu Svenu-Goranu Erikssonu. Bivši šef struke Gordog Albiona na izborničkoj je funkciji Meksika naslijedio prošloga lipnja Huga Sancheza, koji također na toj poziciji nije dugo izdržao, premda osjetno dulje od Šveđanina - čak 16 mjeseci.

Objava o prekidu suradnje sa skandinavskim trenerom donesena je jutros na hitnom sastanku čelnika Saveza, nakon što je Erikssonova momčad rezultatom 3:1 poražena od izabranog sastava Hondurasa. Javnosti je ovu odluku priopćio, pak, predsjednik Saveza Justino Compeán na službenoj press konferenciji.

"Jutros smo obavili jedan informativni razgovor s gospodinom Erikssonom i usuglasili se da je odlazak jednostavno neminovan. Rezultati nisu u skladu s našim očekivanjima i stoga je ovaj potez bio nužan.", objasnio je svoju odluku Compeán.

Spekulacije o Erikssonovom odlasku pojavile su se, ipak, i puno prije najnovijih kikseva njegove momčadi, a kao najvjerojatniji mogući nasljednik već se duže vremena spominje bivši strateg Atletico Madrida Javier Aguirre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!