arhiva

Po kraju se tjedan poznaje

Dario Dodić • nedjelja, 05.04.2009.
Po kraju se tjedan poznaje
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Tek u nedjelju smijemo zaključiti kakav je tjedan bio što se klađenja tiče, ali teško je ostati optimističan kada te četvrtak, petak i subota izrade kao konobari u noćnim klubovima kada vide da si poprilično pijan...

Toliko je to davno bilo da se više niti ne sjećam - kako je to dobiti na kladionici? Reprezentacije su nas častile i častile, a mi to zapravo i nismo dovoljno iskoristili. A zašto? Zato što nitko ne očekuje da će baš sve utakmice proći. Ja sam barem uvijek bio takav, ne trpam iste parove na više listića. A onda dođu repke i ja shvatim kakva sam budala bio jer je sve prošlo, mogla im se stvarno dobra lova uzeti.

I što se onda dogodi? Kažem Jozi i bratu da sam budala što ne forsiram parove u koje sam uvjeren jer tako se dovedem u situaciju da i kad dobijem, ne dobijem koliko bih trebao, odnosno koliko sam mogao. I što se onda dogodi? U srijedu prođe sve živo i ja zaključim da trebam forsirati parove u koje sam uvjeren, naravno u krivo vrijeme. I počne šamaranje - Federer ponovno ne može prebaciti mrežu, a nije da se Đoković posebno trudio. Tsonga ne može prebaciti mrežu, a nije da je Đoković bio briljantan. Naprotiv, Nole je tražio liječnički time-out jer ga je opalilo sunce i nije mogao stajati. Đoković se bori da ostane na nogama, a Tsonga me ubija, ubija i ubija.

Subota se nastavila u istom tonu - čudo parovi guraju se sami na listić, Rhyl zicer, Wolfsburg daje gol garantiram životom, Bilbao ne može ništa u Eurokupu, kakva Azarenka protiv Serene, Williamsica je za nju izmislila tenis. I to je vjerojatno istina, ali što nam to znači kada je Boka noć prije bio vani do 6 ujutro i nije saznao da je jadna Serena toliko ozlijeđena da jedva stoji. Značilo je puno, financijski, jednonoga Serena glatko je izgubila od ni krive ni dužne Azarenke.

Preskočio sam naravno četvrtak i Euroligu. Svaka čast onome koji je na tome dobio lovu. Veselili smo se što ne igra Vujo, to je automatski značilo da Real dobiva. A fino je Vujčić rekao vrlo vjerojatno neću igrati, ali dobit ćemo i bez mene. A mi si mislimo ma što Vujo zna, nek' se drži on onoga u čemu je dobar. E pa očito je dobar u prognoziranju. Da ne govorim da je Navarro igrao za Barcu iako nije trebao, da ne govorim da Montepaschi kod kuće godinama nije izgubio i onda u dva dana izgubi dvaput. Ma, znate sve i sami.

Vratimo se na subotu. Bilo je tu još i Barrowa, dojava da Vaslui i Moslavina dobivaju, a kraj večeri bili su Nacional Montevideo i Betis. Betis preokrene, povede 3:2, čekam Brugge više od dva gola (1:1 87' minuta), povede Brugge 2:1, a Betis dobije gol iz penala u 99. minuti (znam da nije u 99., a mom srcu i džepu sudačka nadoknada činila se kao vjećnost). Nacional povede 2:1 u 85. (3.90 koeficijent), Boka i ja se veselimo, meni čista dvojka, njemu x2. Kad ono 90+ 2:2, kažem to mi je sreća, barem će Boka dobiti. Tadadadam... 3:2 za Defensor u zadnjim sekundama. Srećo naša prijeđi na drugoga.

Ali nema odustajanja, nedjelja je tu, nedjelja koja me uvijek vadila, osim kada me bacala u ponor. Ima čudo parova, sami se guraju na listić (pamćenje mi je kao u ribe), Jozo je već spreman nadoknaditi visoke troškove sinoćnjeg izlaska, a meni ostaje nada da nedjelja nije subota, da Đoković nema realne šanse protiv Murraya, da će Roma dobiti Bolognu i da dragi nam Dinamo neće kiksati. A što se tiče Croatije Sesvete, pratit ću HNL na tv-u baš me zanima jesu li priče istinite...

Šestorica veličanstvenih

Osijek - Hajduk 1x
Inter Zaprešić - Slaven Belupo 1x
Croatia Sesvete - Šibenik 1
Zadar - Rijeka 1
Varteks - Zagreb 1
Cibalia - Dinamo 1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!