Nogomet

Argentina: Lanus i dalje prvi

Maja Giljanović • utorak, 07.04.2009.
Argentina: Lanus i dalje prvi
Foto: Sandro Donda

Lanus je u skladu s nadimkom demolirao povijesno gledajući treću najveću argentinsku momčad i konsolidirao svoju prvu poziciju u Clausuri. El Granate su, naime, Independienteu uvalile pet golova, dok se Boca u osmom kola zadovoljila samo bodom, a River nije uspio iskamčiti ni taj jedan...

Lanus je protiv Independientea, koji je s 14 naslova prvaka, sedam Copa Libertadores (četiri uzastopne od 1972. do 1975.) i ukupno 15 titula osvojenih vani treći najuspješniji argentinski klub iza Rivera i Boce, briljirao. Momčad iz južnog Buenos Airesa je povela golom Diega Valerija i koliko god se navijači uznemirili nakon izjednačenja Mancuella toliko ih je Jose Sand bacio u ekstazu.

28-godišnji je reprezentativac (pozvao ga je Basile u listopadu protiv Čilea umjesto suspendiranog Carlosa Teveza) Lanusu vratio prednost krajem prvog poluvremena, a u drugom je još triput u razmaku od samo 10 minuta (80., 88., 90.) zatresao mrežu indisponiranog Assmanna.

Spektakularan volej Juana Cuevasa donio bi Gimnasiji La Plata rijetku pobjedu u derbiju protiv Estudiantesa, ali je Christian Prette izvukao bod golom u šestoj(!) minuti nadoknade vremena.

Godoy Cruz je zaustavio Bocu na njenoj Bomboneri. Prvo su poluvrijeme izgubili golom Gaitana, ali su se odbili prepustiti sudbini te su pola sata prije kraja zasluženo izjednačili (Leandro). Prerano je reći da se najnovijim kiksom Boca eliminirala iz borbe za naslov, ali iz uprave ne taje da će sada karte baciti na Copu Libertadores.

Osvoje li južnoameričku verziju naše Lige prvaka, Ischijina bi se momčad sa sedmom kantom izjednačila s rekorderima Independienteom. Posljednji su put (aktualni se prvaci LDU iz Quita) slavili 2007. (Gremio 3:0).

Gradski derbi Racinga i Rivera je golom Lugercija u 17. minuti pripala momčadi iz Avellanede. Nekadašnji je velikan (16 puta prvak te pobjednik i Cope Libertadores i Interkontinentalnog kupa) upisao svoju drugu pobjedu, nanio je Riveru drugi poraz i odvojio se od Argentinos Juniorsa.

Racing je sada 18. i tri ih boda odvajaju od "fenjera" Clausure (Argentinos još uvijek nije pobijedio, a u osmom su kolu remizirali u gostima protiv Newell's Old Boysa).

Argentina, 8. kolo:
Arsenal - San Lorenzo 1:1, Huracan - Colon 0:1, Racing - River Plate 1:0, Gimnasia Jujuy - Tigre 1:1, Newell's Old Boys - Argentinos Juniors 1:1, Velez - Banfield 2:1, Gimnasia La Plata - Estudiantes 1:1, Boca Juniors - Godoy 1:1, Lanus - Independiente 5:1, San Martin - Rosario 0:1

Tablica:
1.Lanus 8 6 0 2 +7 18
2.Colon 8 5 2 1 +8 17
3.Velez 8 4 4 0 +6 16
4.River Plate 8 4 2 2 +1 14
...
9.Boca Juniors 8 3 2 3 +1 11
...
20.Argentinos Juniors 8 0 5 3 -6 5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!