Nogomet

Ivanković koketira s Makedonijom

Ivana Strahija • srijeda, 08.04.2009.
Ivanković koketira s Makedonijom
Foto: Kristijan Komarica

Jedan od najboljih hrvatskih trenera, Varaždinac Branko Ivanković, u razgovoru za Sportnet.hr potvrdio je da pregovara s Makedoncima o izborničkom mjestu.

Branko Ivanković, štovani hrvatski nogometni strateg, koji je sam vodio iransku izabranu vrstu te bio pomoćnik Majstoru Ćiri na hrvatskoj klupi, u pregovorima je s Makedonskim nogometnim savezom, potvrdio je za Sportnet.hr.

"Moji menadžeri su u pregovorima s Makedoncima, no još je rano nešto konkretno kazati, jer od ideje do realizacije postoji određeni put. Mogu samo reći da sam ponosan i sretan što me Makedonija želi za izbornika, jer je biti selektor bilo koje zemlje velika čast i privilegija", rekao je Ivanković.

No, u Makedoniji su uvjet sasvim drukčiji od hrvatskih, pa i iranskih: "Uvjeti su puno teži u smislu igrača, zemlja je manja i svakako drukčija, no to je sve dodatni izazov", objašnjava Profesor.

Kakvo mišljenje ima o makedonskom nogometu? "Najbolji odgovor na to je njihova utakmica protiv Hrvatske, kad su pokazali potencijal, snagu i moć, ali i dokazali da mogu svakog iznenaditi, pa i jednu Hrvatsku."

Do konačnog dogovora ipak ćemo još malo pričekati: "Da, koketiranje s Makedonijom je tek počelo. Ako to udvaranje bude uspješno s obje strane, ne vidim razloga da se naum ne ostvari", zaključio je Ivanković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!