Nogomet

Partizanu derbi, Delije zapalile stadion

Maja Giljanović • četvrtak, 09.04.2009.
Partizanu derbi, Delije zapalile stadion
Foto: Sandro Donda

Partizan je u 136. "večitom derbiju" protiv Crvene Zvezde pobijedio 2:0 i praktički potvrdio naslov prvaka Srbije. U tvrdoj utakmici strijelci krasnih golova "crno-belih" su bili Diarra u prvom i Vujović u drugom poluvremenu, ali su najviše pažnje nažalost izazvala događanja u "trećem" poluvremenu...

Partizan je u 24. kolu prekinuo poraznu tradiciju na stadionu u Humskoj i Zvezdu pobijedio prvi put nakon travnja 2001. godine. Tri boda koja su osvojili golovima Laminea Diarre u 12. i Nikole Vujovića u 82. minuti Partizan je Zvezdi pobjegao na 14 bodova razlike (13 bodova zaostaje drugoplasirana Vojvodina) i praktički devet kola prije kraja zapečatio titulu.

Prvi gol Partizana skuhao je Nemanja Tomić sjajnim prodorom, proturanjem lopte kroz noge Pejčinoviću i izvanrednoj asistenciji nakon koje je 25-godišnjem Senegalcu preostalo samo postaviti nogu i s tri metra prvi put spremiti loptu iza Saše Stamenkovića, a drugi je gol u kvalitetnijem drugom poluvremenu još efektniji. Loptu ispred Crnogorca nisu uspjeli izbiti ni Diarra ni Tutorić i 27-godišnjak je "ni pet ni šest" svoj prvi gol u "večitim derbijima" zakucao topovskim udarcem s ruba šesnaesterca.

Prije i poslije utakmice (okruglo 60 prekršaja) Zvezdini navijači su divljali. 20-tak ih je pijanih i najagresivnijih privedeno i prije samog derbija, a nakon njega su revoltirane Delije na sjevernoj tribini stadiona u Humskoj zapalile stolice i potukle se s policijom.

Vatra je zahvatila i prostorije KK Partizan, privedeno je još 30-tak "navijača", a ozlijeđenih prema prvim izvještajima nema.

Viceprvak Europe 1966. je 11 puta bio prvak u bivšoj SFRJ, sedam u bivšima Jugoslaviji te Srbiji i Crnoj Gori i jednom (prošle godine) baš u Srbiji, a bivši (1991.) europski prvak se zadnji put veselio 2007. nakon raspada Srbije i Crne Gore inauguralnoj tituli samostalne Srbije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!