Nogomet

"Pobjednik ide do finala"

Borna Rupnik • četvrtak, 09.04.2009.
"Pobjednik ide do finala"
Foto: EPA

Jednu od četvrtfinalnih utakmica Kupa Uefe u Donjecku će odigrati Šahtar i Olympique iz Marseillea, a trener ukrajinske momčadi misli da će ukupni pobjednik njihovog ogleda produžiti do same završnice natjecanja...

Ždrijeb je u četvrtfinalu Kupa Uefe namjerio ukrajinske i francuske predstavnike jedne na druge. Šahtar će igrati protiv Marseillea, dok će Dynamo Kijev odmjeriti snage protiv PSG-a, a zanimljivo je da će se pobjednici tih dvoboja susresti u polufinalu.

Hrvatska će u tom općem ukrajinsko-francuskom obračunu imati čak tri predstavnika - Darija Srnu, Ognjena Vukojevića i Gorana Sablića, a trener Srninog Šahtara posebno cijeni svoje današnje protivnike.

"Marseille je vrlo dobra momčad s bogatom europskom poviješću, ali mi možemo ostvariti dobar rezultat, pogotovo na svome terenu. Francuzi su u dobroj formi i igraju s mnogo entuzijazma te smatram da ćemo mi ili Marseille igrati u finalu", rekao je Mircea Lucescu.

Zanimljivo je da su se Lucescu i trener Marseillea Eric Gerets već jednom susreli u europskim natjecanjima, kada je Rumunj vodio Galatasaray protiv PSV Eindhovena, a poštovanje dvojice stručnjaka je obostrano. Gerets je ipak nešto oprezniji s prognozama: "Ne želim se zalijetati s takvim izjavama, polufinale će biti težak ispit".

Šahtar je nakon devet uzastopnih pobjeda protiv Metalurga propustio upisati nova tri boda i doživio prvi poraz poslije kolovoza, a Lucescu krivca vidi u reprezentativnoj stanci: "To se događa kada se igrači vrate iz nacionalnih momčadi. Imamo mnogo iskusnih igrača, ali oni nažalost ne uspijevaju kombinirati reprezentativne i klupske obveze".

Ukrajinci će nastupiti bez ozlijeđenog Igora Duljaja, a Gerets ne može računati na strijelca pobjedničkog pogotka protiv Ajaxa Tyronea Mearsea, a upitan je i nastup Boudewijna Zendena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!