Ostali sportovi

Sandra, ti to možeš!

Sportnet • petak, 10.04.2009.
Sandra, ti to možeš!

Bivši i sadašnji vrhunski sportaši, olimpijci, sportski dužnosnici, glazbenici, gospodarstvenici, institucije i udruge, svi oni zajedno na Uskrsni ponedjeljak, 13. travnja, udružit će snage u prikupljanju pomoći za hrvatsku stolnotenisku reprezentativku i olimpijku Sandru Paović koja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći krajem siječnja u Francuskoj...

Na danas održanoj konferenciji za novinare, u sjedištu HOO-a u Zagrebu, trener hrvatskih stolnoteniskih reprezentacija Neven Cegnar, prenio je odlične vijesti vezano uz specijaliziranu kliniku Nottwill u Luzernu (Švicarska) gdje će Sandra Paović na devetomjesečnu rehabilitaciju. Uz garanciju HOO-a, klinika Nottwil pristala je na obročno plaćanje te su umanjili ukupni iznos rehabilitacije za 40.000 CHF, tako da je sada potrebno uplatiti 611.000 CHF, što je približno 400.000 €. U zadnjih desetak dana prikupljeno je 320.000 kuna raznim donacijama, a uz sredstva prikupljena prethodnim akcijama, do sada je prikupljeno četvrtina ukupnog iznosa.

Cjelodnevni program započinje atletskim događanjem na zagrebačkom Jarunu 'Krugom za Sandru' (11:00 sati). Sudjelovanje u utrci potvrdio je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, a na Jarun će doći podržati akciju i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac. Svi zainteresirani građani koji žele otrčati, odvoziti biciklom ili se rolati oko jezera Jarun, moći će to učiniti kupnjom majice s imenom akcije i Sandrinom slikom za 40 kuna (prijave su od 10 sati). Sandrina reprezentativna kolegica Tamara Boroš bit će na štandu za prijave, kao i olimpijka u bacanju kladiva Ivana Brkljačić i plivački olimpijac Gordan Kožulj. Točno u 12:00 sati, pored košarkaškog igrališta (ulaz Petrine), doskočit će članovi Hrvatske padobranke reprezentacije Marko Premužić, Hrvoje Sladetić, Petra Džidara, čime se Hrvatski zrakoplovni savez također uključuje u akciju. Događaj na Jarunu osiguravat će zaštitari Bilić-Erića, voditelj je Marin Tironi, a Jamnica će osigurati vodu i energetske napitke za sve sudionike trke. Reportaža utrke bit će emitirana na 2. programu HTV-a u sklopu emisije "Sandra, ti to možeš!".

Sandrin matični savez, Hrvatski stolnoteniski savez, organizira stolnoteniski turnir u Domu "Lovro Ratković" (sportski park "Mladost") s početkom u 15:00 sati. Natjecanje će se održati u šest kategorija, u muškoj i ženskoj konkurenciji, a očekuje se nastup čak 150 do 200 djece. Igrat će najmlađi kadeti (do 10 godina), mlađi kadeti (do 12 godina) te kadeti i juniori (do 17 godina). Osam najboljih iz svake kategorije ide dalje, a završnica turnira izravno će se prenositi na 2. programu Hrvatske televizije.

Colonia, Žanamari Lalić, Lana Klingor, Nered, Feminem, Vlatka Pokos, Sandi, Maja Šuput, Lana Jurčević, Jacques Houdek, pjesmom će zabavljati građane na humanitarnom koncertu koji započinje u 20:00 sati na Cvjetnom trgu, a voditelji koncerta bit će Uršula Tolj i Petar Vlahov.

Večernji dio programa započinje u 20:00 sati malonogometnim turnirom na kojem će zaigrati Humane zvijezde Cor Unum i Hrvatski olimpijci, Akademija Marić i 24 sata te nogometaši NK Dinama i HNK Hajduka dobro nam znane generacije 1980-ih. Na terenima u Odbojkaškom domu "Bojan Stranić" mali nogomet igrat će ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, Boris Novković, Zvonimir Boban, Stjepan Deverić, Danko Cvjetičanin, Vlado Šola, Tomo Šokota, Edin Mujčin, Milivoj Bračun, Zvezdan Cvetković, Zlatko Kranjčar, Tonči Gabrić, Đoni Vilson, Zlatko Vujović i brojni drugi.

Hrvatska televizija kao jedan od organizatora akcije, cijeli program uživo će prenositi na 2. programu, uključivanjem na sva događanja, a u studiju 9 HTV-a bit će i call centar gdje će brojni hrvatski sportaši, olimpijci, gospodarstvenici i osobe iz društvenog života odgovarati na pozive hrvatskih građana i na taj način se uključiti u ovu veliku humanitarnu akciju. Humanitarni telefon je 060 9006.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!