Nogomet

Favoriti zeznuli kladioničare

Maja Giljanović • ponedjeljak, 13.04.2009.
Favoriti zeznuli kladioničare
Foto: EPA

Boca Juniors je četvrti put u samo devet kola Clausure ostala prekratka, Argentinos Juniors su "skinuli" vodeći Lanus, a River Plate se propustio na svom Monumentalu pobjedom u derbiju protiv Gimnasije iz La Plate prvom mjestu približiti na samo dva boda.

Boca iz tjedna u tjedan svojim navijačima priređuje "muke Isusove". Carlos Ischia na gostovanju protiv Estudiantesa nije mogao računati na Juana Ramona Riquelmea, ali prvak Aperture bi u normalnim okolnostima iz La Plate i bez karizmatičnog veznjaka morao uzeti bod(ove).

Kako je Boca posve neprepoznatljiva - samo su triput otkada je startala Clausura pobijedili - a i Ischia je kalkulirao tjedan dana prije superclasica s Riverom i odmarao nekolicinu igrača, ni protiv Estudiantesa koji tavori na 19. mjestu nije uspjela izvući niti bod. Četvrti put je Boca splasnula raspoloženja napustila travnjak, a nakon briljantnog slobodnjaka Gastona Fernandeza u 43. minuti.

Još u petak je posrnuo Lanus i s prvog skliznuo na treće mjesto. Argentinos Juniors su poveli u 10. minuti (Canuto), gosti su izjednačili u 45. (Diego Lagos), ali su poklekli nakon četiri minute drugog poluvremena golom Gabriela Hauchea. Stadion koji se diči imenom Diega Armanda Maradone rijetko kada posljednjih sezona eruptira veseljem, ali skalp vodeće momčadi lige koja je u zadnjih šest kola nanizala šest pobjeda prava je prigoda za to. Još su uvijek 20., ali su napokon upisali svoju prvu pobjedu.

Kako je dan ranije Colon u Santa Feu propustio pobijediti Arsenal (Oyola im je izvukao bod u 66. minuti) prvo je mjesto na travnjaku San Lorenza Velezu (posljednji put prvak 2005.) svojim petim ovosezonskim golom - treći je strijelac lige iza Sanda (8) iz Lanusa i Leguizamona (6) iz Arsenala - iz jedanaesterca izborio urugvajski reprezentativac Hernan Lopez.

Šansu da se Velezu približi na samo dva boda profućkao je u posljednjoj utakmici kola River. Gimnasia (LP) je povela u 35. (Roberto Sosa), Mauro Diaz je izjednačio u 54., a slavlje tribina kada je Diego Barrado preokrenuo u 68. minuti splasnulo je samo minutu poslije (Juan Cuevas iz penala).

Devet utakmica 10. kolo Clausure sasvim je u drugom planu - priča će se u Argentini ovog tjedna i danima nakon derbija vrtjeti isključivo oko superclasica u kojem u nedjelju River gostuje na Bocinoj Bomboneri.

Argentina, 9. kolo:
San Lorenzo - Velez 0:1, Estudiantes - Boca Juniors 1:0, River Plate - Gimnasia La Plata 2:2, Rosario - Racing 0:1, Banfield - San Martin 0:0, Colon - Arsenal 1:1, Godoy Cruz - Gimnasia Jujuy 2:2, Independiente - Huracan 2:1, Argentinos Juniors - Lanus 2:1, Tigre - Newell's Old Boys 1:1

Tablica:
1.Velez 9 5 4 0 +8 19
2.Colon 9 5 3 1 +8 18
3.Lanus 9 6 0 3 +6 18
4.River Plate 9 4 3 2 +1 15
5.Huracan 9 4 1 4 +2 13
...
11.Boca Juniors 9 3 2 4 0 11
...
20.Argentinos Juniors 9 1 5 4 -5 8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!