Nogomet

"Ćiro naplaćuje nastupe i prodaje utakmice!"

Antonija Pavlić • petak, 17.04.2009.
"Ćiro naplaćuje nastupe i prodaje utakmice!"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Bivša legenda Hajduka, Blaž Slišković, u intervjuu je za mostarski radio Studio 88 iznio nekoliko teških optužbi na račun aktualnog izbornika BiH Miroslava Ćire Blaževića, tvrdeći da od igrača traži novac za nastupanje u reprezentaciji te zajedno s njima prodaje važne susrete...

Bivši igrač Hajduka, Blaž Slišković, ne običava često izlaziti u javnost i davati bilo kome bilo kakve izjave. No zato svako njegovo periodično pojavljivanje znači i otkrivanje neke sočne tajne, kojom obično širom otvori Pandorinu kutiju i zbog koje se po medijima danima znaju provlačiti njegove izjave i kontriranja "optuženih".

Bivši izbornik reprezentacije BiH u izjavama je za Studio 88 progovorio tako o prodavanju utakmica Ćire Blaževića i njegovih igrača, te optužio trenera svih trenera da pojedincima naplaćuje igranje u reprezentaciji. "Meni su znali spočitavati da za novce prodajem mjesto u reprezentaciji, a sada kada to radi Ćiro i kada se zovu ne znam kakvi sve igrači, sada nikome ništa. Svi znaju da je Marko Topić protiv Belgije ušao u igru samo zato jer je određeni novinar zajedno s igračem Ćiri povećao kućni budžet. Rekao sam i ljudima u savezu i novinarima sve što znam, a ako krenem pričati i dalje, mnogi će se zamisliti.", počeo je Baka.

"Progovorit ću kad budem financijski potpuno neovisan, jer ipak nikada ne znaš kada će se ukazati prilika za posao, a kada se to dogodi, mnogi će se crvenjeti.", zaprijetio je Slišković. "Danas odgovorno tvrdim da reprezetacija kod kuće nikada ne bi izgubila od Mađarske i Grčke da ju neki igrači nisu odlučili prodati. Uopće me ne zanima kako će oni sada reagirati, no ja ni u snu nisam sanjao da će se to dogoditi u Zenici, u srcu BiH.", prepričao je događaje koji su se odvili kada je na čelu reprezentacije još bio on osobno.

"Stručni stožer sa mnom na čelu nije mogao reagirati drugačije nego moralno odstupiti; bili smo odgovorni za neuspjehe, to je bila činjenica. Jedino me boli što javnost ili nije željela, ili nije prepoznala što se tada događala u reprezentaciji."

Priznao je i da je veliko razočaranje doživio do strane medija. "Od prve su mi utakmice novinari, posebno oni iz Sarajeva, pokušavali podvaliti, maknuti me s izbornike funkcije. Kada smo počeli pobjeđivati pokušvali su se dodvoriti, ali ja to nisam dopustio. Danas ti isti novinari pričaju bajke o Ćiri, spominju nekakvo jedinstvo, a zaboravljaju da sam ja priv išao po Hercegovini, Hrvatskoj, Banja Luci..."

"Nagovarao sam igrače hrvatske i srpske nacionalnosti u BiH da se priključe reprezentaciji i u tome smo uspjeli. Sada traje idila, no tako će biti samo do prvog poraza i kiksa. Tako je to kod nas.", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!