Nogomet

Klasnić odbio 350.000 eura

Maja Giljanović • petak, 17.04.2009.
Klasnić odbio 350.000 eura
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić odbio je danas u Bremenu poboljšanu ponudu Werdera te ustrajava na presudi koja bi njemu i obitelji mu pružila kakvu-takvu satisfakciju...

Ivan Klasnić je odbio i drugu "prijateljsku" ponudu svog bivšeg kluba - Werder je ovog puta na stol iznio 200.000 eura više ukupno 350.000 - ali 29-godišnjak koji je u sedam sezona (151 je utakmicu odigrao) provedenih u Bremenu zabio 49 golova, bio prvak i osvojio Kup (dvostruka kruna 2004.) nije odustao od tužbe.

"Cilj mi je da javnost dozna što su mi napravili. Pogriješili su u dijagnozi i zamalo me ubili. Eklatantan je ovo primjer liječničkog nemara i želim da odgovorni priznaju grešku, ponovio je Klasnić.

Nantesov napadač traži 1.2 milijuna eura što zbog izgubljenih materijalnih sredstava koje je izgubio dok se oporavljao, što zbog pretrpljene tjelesne i duševne boli, a zahtjev je upućen na adresu liječnika koji nisu na vrijeme registrirali znakove koji su davali naslutiti probleme Klasnića s bubrezima šefa liječničke službe Werdera Götza Dimanskog i internistice Manju Guhe (u tužbi su i terapijski centri u kojima navedeni rade).

Dimanski je izjavio: "Nemojte me krivo razumjeti. Razumijem da Ivan želi odgovore, ali obratio se na pogrešnu adresu. Ja sam sportski liječnik i nisam odgovoran. Uočiti propadanje bubrega nije u mom opisu posla, to je dužnost specijaliste. 100% su argumenti na mojoj strani i dokazi će to sada napokon crno na bijelo i potvrditi".

Opseg Klasnićevih zdravstvenih problema otkriven je doslovce igrom slučaja prilikom rutinske operacije slijepog crijeva. Prvo presađivanje (majčinog) bubrega nije uspjelo, a nakon što mu je tijelo prihvatilo drugi (očev) Killer je jedini nogometaš koji iz tjedna u tjedan nastupa u žestokom ritmu profesionalizma te je čak toliko ponovno "onaj stari" da je otputovao na Euru i još i dao gol (nesretnoj nam Turskoj).

Sljedeće ročište na Zemaljskom je sudu zakazano za 8. svibnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!