Košarka

Bez završnog koraka

Branimir Korać • subota, 18.04.2009.
Bez završnog koraka
Foto: FaH

Košarkaši Partizana u beogradskoj Areni obranili su naslov prvaka NLB lige. U finalnom dvoboju protiv Cibone kontrolirali su rezultat cijelim tijekom susreta, Cibona je u nekoliko navrata prijetila, ali nije uspijevala napraviti onaj završni korak i posve uhvatiti domaćina...

Kada se susretnu momčadi koje imaju način igre kao Cibona i Partizan, jasno je kako to neće biti utakmica koja će pucati od ljepote. Već prvo poluvrijeme pokazalo je kako će biti riječ o vrlo tvrdoj utakmici u kojoj se neće previše moći uživati u nekoj košarkaškoh rapsodiji.

Cibona je u utakmicu ušla vrlo loše i nervozno. Nizala je pogreške i Partizanu nije trebalo puno da se odvoji na 6:0. U završnici četvrtine Vukovi su posve pali. Od 19:8 do kraja prve dionice Partizan je pobjegao na 17:9 i prvi put se značajno odlijepio.

Isti trend nastavio se na startu druge četvrtine. Anderson je smanjio na 17:11 da bi Partizan na krilima nezadrživog Novice Veličkovića napravio seriju od čak 13:1 i u 13. minuti imao već za Cibonu katastrofalnih 30:11.

U 17.- minuti Partizan je još uvijek imao ogromnih plus 19 i vodio 37:18 da bi Cibona u završnici poluvremena ipak uspjela preko Alana Andersona i Jareda Homana smanjiti na 38:27. Imala je Cibona još i zadnji napad u kojem je mogla doći do smanjenja vodstva na jednoznamenkasti zaostatak, međutim Alan Anderson je blokiran na ulazi i rezultat je ostao nepromijenjen.

Odlični Amerikanac Anderson bio je Cibonina lokomotiva ui prvom dijelu s ubačenih 12 poena, Homan je dodao sedam, a Vukušić šest dok su ostali posve podbacili. Na drugoj strani nezadrživ je bio Novica Veličković s 14 poena.

U istom ritmu nastavilo se i početkom drugog poluvremena. Šuterski se probudio Uroš Tripković i povukao Partizan na plus 14, kod Cibone su nešto igrali Anderson i Calloway dok su ostali i dalje biti prilično van utakmice. Kod 47:36 Zagrepčani su propustili posve se vratiti u utakmicu jer je Partizan izgledao vrlo loše u tom razdoblju, promašili su Vukovi čak šest napada, ali onda se ukazao Anderson koji je spustio Cibonu samostalno na 47:40. Završetak četvrtine bio je najbolji mogući za Cibose, Partizan nije iskoristio još jedan napad, a Anderson je u kutu pronašao Rozića koji tricom smanjuje na 47:43.

U trećoj četvrtini Cibona je odigrala obranu kao iz udžbenika i sve što smo tražili za posljednju dionicu je držanje tog ritma. Partizan niti u početku četvrte četvrtine nije mogao niti pod razno ubaciti iz igre. Cibona je imala priliku smanjiti na manje od četiri poena, šest minuta prije kraja Andrić je i položio za minus dva, ali Pukl i društvo su poništili koš, Vranješ je zakucao za šest razlike da bi Anderson tricom spustio na 52:49.

Cibona nakon toga ima napad za moguće poravnanje, Anderson ne pogađa, a Partizan slaže seriju 4:0 za 56:49. tri minute prije kraja susreta kod istog rezultata Andersonu je svirana nesportska pogreška u hrvanju s Veselim, Beograđani ubacuju dva bacanja za 58:49, Cibona ne koristi naredni napad, Partizan nastavlja podizati prednost i Cibona se oprašta s nadama o naslovu prvaka NLB lige.

U završnici susreta na teren su od strane neuračunljivih navijača poletjele i baklje, a Partizan je odnio pobjedu 63:49 i naslov prvaka NLB lige.

Alan Anderson s 22 poena i pet ukradenih lopti vukao je Cibonu dok je Jared Homan dodao 11 poena i pet skokova. Kod Partizana 17 poena uz osam skokova upisao je Novica Veličković.

NLB liga, završnica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

NLB liga, završnica

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!