Ostali sportovi

Ronnie uspješno startao

Branko Barić • nedjelja, 19.04.2009.
Ronnie uspješno startao

U Sheffieldu je u subotu počeo najiščekivaniji snooker događaj u godini. U narednih 16 dana saznat ćemo tko je novi svjetski prvak za 2009. godinu. Prvog dana okončan je tek jedan meč, u kojem je svjetski broj jedan i najpopularniji igrač današnjice nagovijestio da je spreman za obranu naslova...

Ronnie O'Sullivan je u prvom kolu za protivnika dobio Stuarta Binghama i u svom stilu odradio posao. U prijepodnevnom dijelu rutinskom igrom došao je do prednosti 6:3, a najzanimljiviji je bio deveti frame u kojem je napao maksimalni break, ali je na opće razočaranje publike u legendarnoj dvorani Crucible promašio desetu crnu kuglu. Veliki breakovi prštali su na sve strane i u večernjoj sesiji, koju je The Rocket priveo kraju rezultatom 10:5. U drugom kolu susrest će se s pobjednikom dvoboja Mark Allen - Martin Gould.

Derbi prvog kola svakako je dvoboj dva velikana ovog sporta - Stephena Hendryja i Marka Williamsa, a "prvo poluvrijeme" pokazalo je da će biti jako neizvjesno do samog kraja. Sedmerostruki svjetski prvak bolje je krenuo i poveo 4:1, no Williams nakon toga osvaja četiri framea u nizu. Druga i odlučujuća sesija obračuna dviju istinskih legendi na rasporedu je u nedjelju navečer. Neizvjesno je i u susretu između Barryja Hawkinsa i Graema Dotta, a Hawkins će u nedjeljnu sesiju ući s prednošću 5:4.

Iako se prva sesija u prvim kolima na Svjetskom prvenstvu sastoji od devet frameova, Mark King i Rory McLeod svoju su prekinuli kod rezultata 3:3. Suci su, naime, procijenili da bi zbog sporog tempa njihovog meča mogao kasniti večernji dio programa, pa ih poslali na prisilni odmor već nakon šest frameova. Prošlogodišnji finalist Ali Carter odlično je započeo svoj nastup u Sheffieldu i nakon prve sesije vodi 6:3 protiv Gerarda Greena.

Svjetsko prvenstvo u snookeru, prvo kolo, 18. travnja:
Ronnie O'Sullivan - Stuart Bingham 10:5
Mark Williams - Stephen Hendry 5:4
Barry Hawkins - Graeme Dott 5:4
Mark King - Rory McLeod 3:3
Ali Carter - Gerard Greene 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!