Nogomet

"Uvijek sam volio igrati nogomet"

Goran Markuš • utorak, 21.04.2009.
"Uvijek sam volio igrati nogomet"
Foto: Sandro Donda

Sedmog svibnja 2006. godine nakon susreta sa Villarrealom na proslavljenom Santiago Bernabeu Zidane se oprostio od bijelog dresa Real Madrida. Gotovo tri godine kasnije Zinedine priznaje da je to bio jedan od najemocionalnijih trenutaka u njegovom životu...

Iako su se od velikog Zinedinea Zidana opraštali prije, tijekom i nakon ogleda sa Villarrealom na domaćem terenu Francuz je uspio zadržati suze u sebi, a tek pune tri godine kasnije u intervjuu za Fifa.com priznao je da su suze već virile.

"Bio je to zasigurno jedan od najemocionalnijih trenutaka u mojem životu. Mnogi koji me poznaju znaju da gotovo nikad ne pokazujem emocije, no to je bila drugačija utakmica. Vidio sam obitelj i prijatelje na tribinama kako me bodre zbog čega je susret iznenada dobio na važnosti. Sjećam se, suze su navrle, no niti jednu nisam ispustio. Pošto sam uvijek volio igrati nogomet uistinu mi je teško bilo priznati da igram svoju posljednju klupsku utakmicu u profesionalnoj karijeri", izjavio je Zidane.

Kao što to obično i biva, Zidane nije mogao izbjeći niti pitanje o sad već svima dobrom znanom incidentu na Svjetskom prvenstvu: "Ne volim razgovarati o tome. Toliko je već toga rečeno o tom susretu, no za mene sve je to povijest. Bila je to vrlo važna utakmica koju smo uistinu htjeli dobiti - ništa više."

Za kraj Zidane se osvrnuo i na Južnoafričku državu gdje je nedavno nastupio na malonogometnom turniru: "Riječ o prekrasnoj zemlji. Uistinu sam ostao iznenađen vidjevši što je sve učinjeno kako bi se ugostila najveća nogometna manifestacija na svijetu. Mnogi igrači nisu nikad uopće posjetili Afrički kontinent zbog čega će za njih to biti jedno novo, vrlo zanimljivo iskustvo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!