Ostali sportovi

Bond šokirao Ebdona

Branko Barić • srijeda, 22.04.2009.
Bond šokirao Ebdona

Trećeg dana Svjetskog prvenstva u snookeru koje se održava u Sheffieldu zbilo se i prvo veliko iznenađenje. Već u prvom kolu svoj nastup u Crucible Theatreu okončao je Peter Ebdon, pobjednik nedavno održanog China Opena...

Ebdon, bivši svjetski prvak i trostruki finalist u Sheffieldu, poražen je od Nigela Bonda s uvjerljivih 10:5. Bond, kojemu je najveći uspjeh u karijeri finale Svjetskog prvenstva 1995., od samog početka bolje je ušao u susret i rezultatski ga kontrolirao do samog kraja. U utorak je okončan još jedan meč, i to kineski derbi između Ding Junhuia i Lianga Wenboa. Iskusniji Ding, koji se trenutno nalazi na 11. poziciji svjetske rang liste, slavio je s 10:8 nakon izrazito zanimljive i neizvjesne borbe. U drugom kolu je i Jamie Cope, koji je s 10:6 svladao Joea Perryja.

Australac Neil Robertson napravio je veliki korak prema ulasku u drugo kolo ostvarivši prednost od 7:2 u prvoj sesiji protiv istinske legende ovog sporta - Stevea Davisa. Mladom Australcu u današnjem nastavku potrebna su još samo tri framea od mogućih deset. Puno dramatičnije je u susretu Shauna Murphyja i Andrewa Higginsona, u kojem bivši svjetski prvak ima minimalnu prednost 5:4.

Svjetsko prvenstvo, prvo kolo, 21. travnja:
Jamie Cope - Joe Perry 10:6
Nigel Bond - Peter Ebdon 10:5
Ding Junhui - Liang Wenbo 10:8
Neil Robertson - Steve Davis 7:2
Shaun Murphy - Andrew Higginson 5:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!