Ostali sportovi

Kraj za Stevea Davisa

Branko Barić • četvrtak, 23.04.2009.
Kraj za Stevea Davisa

Peti dan Svjetskog prvenstva u Sheffieldu ponudio nam je nekoliko interesantnih ogleda i oproštaj jednog od najvećih igrača svih vremena. Kao što se i očekivalo, Neil Robertson je brzo dovršio posao protiv šesterostrukog svjetskog prvaka Stevea Davisa...

Mladi Australac najveći je dio posla napravio u još u utorak kada je poveo sa 7:2, pa mu je u srijedu preostalo tek da rutinski privede meč kraju. Za to su mu bila dovoljna tri framea, a posebno je bio inspiriran u 11. u kojem je napravio break od 125. Drugo kolo izborio je i Shaun Murphy svladavši Andrewa Higginsona s 10:8, iako je priznao da je poprilično bio smeten obiteljskim problemima koji su ga snašli. Njegova supruga je, naime, neposredno prije početka Svjetskog prvenstva najavila kako bi mogla tražiti rastavu, pa ostaje za vidjeti koliko će to utjecati na rezultat jednog od najvećih favorita za osvajanje naslova. Jedini preostali Velšanin u turniru, Ryan Day, uvjerljivo s uvjerljivih je 10:4 nadigrao Stephena Leeja.

Veliku pozornost privukao je i susret drugog igrača svijeta, Stephena Maguirea, i kvalifikanta Jamiea Burnetta. Ova dva velika prijatelja nedavno su obavila obavještajne razgovore u policiji budući da je njihov ovogodišnji dvoboj na UK Championshipu pod istragom zbog sumnje u namještanje rezultata. Maguire nakon prve sesije vodi 6:3, a izdvojiti treba njegov neuspješni pokušaj u petom frameu da napravi niz od maksimalnih 147. Nažalost, nakon 12 crvenih i 12 crnih kugli, promašio je za njega nesretnu 13. crvenu i tako propustio priliku doći do nagrade od 147 tisuća funti. Unatoč vodstvu 5:4, John Higgins nije briljirao u prvoj sesiji susreta protiv Michaela Holta i izvjesno je da će ga čekati težak posao u nastavku.

Svjetsko prvenstvo u snookeru, prvo kolo, 23. travanj:
Neil Robertson - Steve Davis 10:2
Shaun Murphy - Andrew Higginson 10:8
Ryan Day - Stephen Lee 10:4
Stephen Maguire - Jamie Burnett 6:3
John Higgins - Michael Holt 5:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!