Zimski sportovi

"Poboljšali smo sigurnost na stazama"

Antonija Pavlić • petak, 24.04.2009.
"Poboljšali smo sigurnost na stazama"

Glavni direktor muškog dijela Svjetskoga kupa, Günter Hujara, u rezimeu je tek završene sezone izrazio veliko zadovoljstvo posjećenošću i uzbudljivošću samog natjecanja, te posebno naznačio kako je osnovni cilj - poboljšanje sigurnosti na stazama - ostvaren veoma uspješno.

O sezoni u kojoj smo prvi puta na čelu ukupnog poretka skijaša vidjeli i hrvatskog predstavnika, Ivicu Kostelića, pa i bez obzira na prilično težak pad jakog švicarskog aduta, Daniela Albrechta - jednostavno ne možemo reći baš ništa negativno. Veliki je pomak evidentno napravljen po pitanju sigurnosti i opće organiziranosti svih utrka, a kada se tome pridoda i rijetko viđena završnica onda ukupan dojam mora biti prilično pozitivan.

"Najvažnije je da smo uspjeli ostvariti cilj postavljen prije početka sezone i skijašima ponuditi najbolje sigurnosne uvjete i visoku razinu organiziranosti svih utrka. Razgovori koje smo prošle godine vodili s organizacijskim odborima vidljivo su već ove sezone urodili plodom i evaluaciji i aspektima sigurnosti ne mogu baš ništa zamjeriti."

"Zadovoljan sam jer smo postigli neke nove rekorde posjećenosti, a dobili i pobjednike iz brojnih zemalja. Veliki broj natjecatelja danas dobiva priliku boriti se za najviše plasmane, a to uostalom dokazuje i činjenica da je naslov pobjednika osvojen s najmanjim ukupnim brojem ikada. U tehničkim disciplinama se ova konstatacija može i posebno osjetiti, budući da je konkurencija za plasman među 30 najboljih za drugu vožnju uistinu bila - brutalna.", zaključio je 57-godišnji Nijemac.

Otkrio je potom i narednu pozitivnu konotaciju popravljanja nedostataka od prošle sezone. "Moram spomenuti i da smo bitno popravili komunikacijske odnose s natjecateljima, što je veoma pozitivno za ovaj sport. Najružniji trenutak sezone zacijelo je bio težak pad Daniela Albrechta no takve padove u potpunosti nikada nećemo moći iskorijeniti. Danijelu želim što brži i kvalitetniji oporavak - nadam se da će ubrzo ponovno biti s nama. "

Puno negodovanja i skepticizma i ove je sezone bilo upereno prema Nations Team Eventu, koji se iz godine u godinu sve ozbiljnije forsira, a istim intenzitetom od strane skijaša sve više i izbjegava. "Team Event će u budućnosti sigurno ostati dio svjetskog prvenstva, dok ćemo o njegovom uvrštavanju u Svjetski kup još jednom dobro promisliti. Očito je da ga ekipe više smatraju štetom nego koristi, što se očituje i u samo pet momčadi koje su participirale na ovosezonskom finalu SK-a."

"Moram reći da smo i dalje definitivno najorganiziranija serija natjecanja na području skijaškog sporta, premda moramo i nastaviti pronalaziti nove marketinške strategije i načine promoviranja ovoga sporta. Nastavit ćemo s promocijama FIS Svjetskog kupa poput onoga u Moskvi premijerno realiziranog ove godine, između ostaloga kako bi SK u budućnosti što više približili i velikim gradovima.", zaključio je za kraj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!