Nogomet

Beckham puni MLS-ovu blagajnu

Antonija Pavlić • petak, 24.04.2009.
Beckham puni MLS-ovu blagajnu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ostanak Davida Beckhama u talijanskom Milanu do kraja tekuće sezone MLS-u bi trebao donijeti priličan profit. Pristankom LA Galaxyja, koji ga je Milanu ustupio u siječnju ove godine, da igrač u talijanskom gigantu ostane i duže od 8. ožujka, bit će, naime kako i pristoji, obilno naplaćen, a komesar lige Don Gerber tvrdi kako će ta svota iznositi 10 milijuna dolara...

Davanjem suglasnosti za ostanak Davida Beckhama u Europi nešto duže no što je to prvotno bilo predviđano, LA Galaxy će svome klubu i ligi donijeti priličan profit.

Engleski reprezentativac koji je u Ameriku stigao iz redova Real Madrida u srpnju 2007. godine, na posudbu je u siječnju otišao u talijanski Milan, koji ga je potaknut dobrim prezentacijama nakon isteka prvodogovorenog datuma odlučio zadržati i do konca sezone.

Proslavljeni bivši kapetan Tri lava u SAD će se tako vratiti tek 1. srpnja, noseći i poveću financijsku svotu koju će uplatiti na račun MLS-a.

"Potraživali smo deset milijuna dolara, i taj ćemo iznos i dobiti.", rekao je komesar lige Don Gerber na pitanje koliko će američko-kanadska profesionalna nogometna liga zaraditi na prvom unosnom Beckhamovom slanju na posudbu.

"Ne znam otkuda će novac doći; od strane Beckhama ili Milana. Postoji puno opcija: možda cijeli iznos plati klub, pa igraču ne isplati primanja, a možda će i Beckham sam podmiriti te troškove. Na kraju krajeva, to i nije toliko bitno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!