Ostali sportovi

Maguire potvrdio veliku formu

Branko Barić • petak, 24.04.2009.
Maguire potvrdio veliku formu

Prvi četvrtak na Svjetskom prvenstvu u snookeru tradicionalno natjecateljima donosi slobodno prijepodne, pa su mečevi na oba stola u Crucible Theatreu počeli tek popodne. Saznali smo imena posljednja dva sudionika drugog kruga, a to su John Higgins i Stephen Maguire...

Iako nije pružio briljantnu partiju, dvostruki svjetski prvak John Higgins bez većih stresova apsolvirao je Michaela Holta s 10:5. Istim rezultatom okončan je i dvoboj između Stephena Maguirea i Jamiea Burnetta. Iako je Škot prikazao možda i najbolju formu od svih konkurenata za naslov svjetskog prvaka, glavna tema u svim medijima je prošli susret između njega i Burnetta za koji se sumnja da je bio namješten. Iako je u tijeku i policijska istraga, a mediji iznose razne špekulacije, Maguire tvrdi da ga to ne ometa u pohodu ka svom prvom naslovu svjetskog prvaka.

"Ja sam tu da igram snooker, ne čitam previše što sve novine pišu. Ništa me ne smeta, ni novinari, ni njihove špekulacije. Odlično sam se pripremio za ovaj turnir i nema razloga da ne odigram najbolje što mogu", izjavio je drugi igrač svijeta.

Započeli su i susreti drugog kola, a odmah su na red došle dvije poslastice. Sedmerostruki svjetski prvak, Stephen Hendry, odigrao je prvu sesiju protiv najboljeg kineskog igrača, Ding Junhuia, a trenutni rezultat je 4:4. Isti rezultat je i u susretu Ronnieja O'Sullivana i Marka Allena, a nastavak je na rasporedu u petak.

Svjetsko prvenstvo u snookeru, prvo kolo, 23. travnja:
John Higgins - Michael Holt 10:5
Stephen Maguire - Jamie Burnett 10:5

Svjetsko prvenstvo u snookeru, drugo kolo, 23. travnja:
Ronnie O'Sullivan - Mark Allen 4:4
Stephen Hendry - Ding Junhui 4:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!