arhiva

Čekali smo Barcelonu...

Dario Dodić • nedjelja, 26.04.2009.
Čekali smo Barcelonu...
Foto: EPA

Barcelona je najjači klub na svijetu. Igraju najljepši nogomet, rijetko kada iznevjere, uvijek igraju na gol više, a s druge strane imaju odličnu obranu. Jučer im baš nije sve išlo po planu, Jozu i mene spriječili su da dođemo do ogromnog dobitka, ali...

To je Barca, najbolji klub na svijetu, tko se ima pravo ljutiti na njih? Iako, moram priznati da mi nikad nije bilo jasno što Valdes radi u takvom klubu, ali nema veze, ako ga ostali igrači podržavaju, podržavam ga i ja. I tako, sve krene lijepo, Barca vodi, Marta zbraja koliki dio dobitka ide njoj, kad ono dva glupa gola u dvije minute. I nema veze, nitko se ne ljuti, to je Barca, mjesecima nam donose lovu. Nažalost ovaj put nisu, a bio je najveći iznos u igri, ali nema veze, treba smisliti taktiku za idući tjedan.

A taktika je? Trpaj na Barcelonu. Protiv Chelseaja, protiv Reala, protiv Chelseaja, protiv Villarreala, bilo što osim toga nema smisla. Uostalom, kao da će Real danas dobiti Sevillu u gostima. Izgubit će i Barca će unatoč samo bodu protiv Valencije povećati prednost nad Realom. Šteta je samo što smo jučer sve pogodili, a nismo podebljali čarape koje držimo ispod kreveta. I šteta je što su igrači Valencije nervozom dizali tenzije i pokvarili utakmicu. Bili su mi drugi najdraži klub u Španjolskoj, sad su na ledu.

Što danas? Nemam pojma, više se ne budim pretjerano rano vikendom, iako nije bilo izlaska. Najgore mi je što mi ni Hajduk ni Dinamo nisu pretjerano uvjerljivi, ali u HNL-u jednostavno moram igrati na njih. Vidjet ćemo koliko je Varteks slab i koliko je Zadar prijateljski klub Hajduku. Vidjet ćemo i šire li se opravdano priče o pobjedi Croatije Sesvete - tu jedinicu ne bih odigrao nikad.

Dinamo sam nakon dugo vremena imao prilike gledati uživo u prošlom kolu i moram reći da mi se ta Jurčićeva igra prilično zgadila. Prvak Hrvatske mora gaziti klubove iz donjeg dijela tablice, ljepotom igre i golovima. A što se pod Jurčićem dogodilo? Postignu Modri slučajno gol, još nisu stigli niti do centra, a Jurčić se dere na Tomečaka i vraća ga u obranu, treba čuvati 1:0 protiv Zadra. I tako četvorica čuvaju Terkeša, kao da je Messi. Jadno i tužno.

Što bi se Guardiola derao da povedu 1:0 protiv Recreativa? Vjerojatno ništa, jer kao što Hiddink kaže, njegovi igrači dobivaju upute na treninzima, sve znaju, utrenirani su i nema potrebe da on galami usred utakmice. A Jurčić? On mahanjem može spuštati avione i helikoptere na nosačima, ne trebaju mu ni lampice u rukama. A koje su upute? Bolje je ne znati, ali važno je znati da Dinamo nije Chelsea, niti mogu i smiju igrati tako, niti igraju Premiership. Dinamo je u zadnjih nekoliko godina prvenstva osvajao golovima i lijepom igrom, a sada unatoč padu kvalitete igrača ne smiju mijenjati taktiku u onu koja će i ove malobrojne navijače otjerati s tribina.

Kao da ovo moje lamentiranje ima ikakvog učinka. Nekoć sam svaku utakmicu Dinama igrao šest plus golova, sada uvijek razmišljam o igranju manje od tri gola, makar s druge strane bio i Varteks, klub uvijek spreman za nadigravanje i punjenje mreža...

Šestorica veličanstvenih

Zadar - Hajduk 2
Rijeka - Slaven Belupo X
Šibenik - Zagreb 1
Croatia Sesvete - Osijek X
Inter Zaprešić - Cibalia 1
Varteks - Dinamo 2 (što ću, moram)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!