Ostali sportovi

Allen prizemljio Raketu

Branko Barić • nedjelja, 26.04.2009.
Allen prizemljio Raketu

Subota je ponudila pregršt uzbuđenja u Sheffieldu na Svjetskom prvenstvu u snookeru, ali samo se o jednom rezultatu priča. Ronnie The Rocket O'Sullivan, aktualni svjetski prvak, broj jedan na svjetskoj rang listi i vjerojatno najtalentiraniji igrač kojeg je ovaj sport ikad imao, poražen je u dugom kolu od Marka Allena...

Ovaj sjajni momak iz Sjeverne Irske uspio je nadoknaditi zaostatak nakon druge sesije (7:9) i već poslije prva framea subotnjeg nastavka prešao je vodstvo. Ronnie je odgovorio s breakom od 105 čime je poravnao rezultat, no Allen ne pokazuje nimalo respekta prema najboljem igraču današnjice i od sljedeća četiri framea dobiva tri što ga odvodi u četvrtfinale.

"Mnogi igrači kad igraju protiv Ronnieja u startu ne vjeruju da mogu pobijediti, ali ja vjerujem da mogu", pričao je Allen odmah nakon pojede u prvom kolu protiv Martina Goulda, ali malo tko ga je shvaćao ozbiljno.

"Odigrao je briljantno! Ako nastavi ovako igrati, ima velike šanse da osvoji naslov svjetskog prvaka", komplimentirao je O'Sullivan svom protivniku, ali se osvrnuo i na svoju lošu formu. "Gotovo da sam i očekivao ovakav rezultat. Čak sam i iznenađen što sam uopće prošao prvo kolo s ovakvom igrom. Ne vjerujem da će Allen skakati od sreće nakon ove pobjede, jer kako sam igrao, gotovo da bi me bilo tko mogao pobijediti."

23-godišnji Allen, koji je trenutno 16. igrač svijeta, u četvrtfinalu će se sastati s Ryanom Dayom, koji je u nedjelju dovršio svoj posao u drugom kolu svladavši veterana Nigela Bonda 13:5.

Nakon ne baš uvjerljive partije u prvom kolu, Shaun Murphy ponovno je na pravom putu ka svom drugom naslovu svjetskog prvaka. Njegov obračun s Marcom Fuom trebala je dramatična borba dvojice majstora, no pretvorio se u jednosmjernu ulicu i čistu Murphyjevu demonstraciju moći, što najbolje potvrđuje konačnih 13:3.

Prvu sesiju svog susreta drugog kola odigrali su John Higgins i Jamie Cope, a nakon osam frameova rezultat je poravnat 4:4.

Svjetsko prvenstvo u snookeru, drugo kolo, 25. travanj:
Mark Allen - Ronnie O'Sullivan 13:11
Ryan Day - Nigel Bond 13:5
Shaun Murphy - Marco Fu 13:3
John Higgins - Jamie Cope 4:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!