Nogomet

Velez misli ozbiljno, Boca tone

Maja Giljanović • ponedjeljak, 27.04.2009.
Velez misli ozbiljno, Boca tone
Foto: Sandro Donda

El Fortin su izvrsnom predstavom u posljednjih sat vremena preokrenuli 0:2 protiv Colona i obranili prvo mjesto Clausure...

Najbliži pratitelj Velez Sarsfielda Colon je na svom General Estanislao Lopezu nakon pola sata derbija 11. kola Clausure protiv lidera vodio golovima Prediguera i Sciorillija, ali je posljednji put prvak 2005. uspio ne samo izjednačiti nego i pobijediti.

Prvi strijelac Clausure (osam golova) urugvajski reprezentativac Hernan Lopez dvaput te Cristaldo i Juan Martinez donijeli su gostima sva tri boda kojima je El Fortin i dalje neporažen - jedini nemaju nijedan poraz, a ovo im je sedma pobjeda.

Colon je izgubio i utakmicu i svoje drugo mjesto - bod iza Veleza sada je, naime, Lanus koji je i sam golom Salvija na isteku prvog poluvremena slavio u gostima (Godoy Cruz).

U utrci za titulom još su i Huracan i River Plate. Prvi su slavili protiv Tigrea (1:0), a potonji su identičnim rezultatom golom svoje kolumbijske zvijezde Radamela Falcaa pobijedili Gimnasiju Jujuy - Los Millionarios baš kao i Huracan za Velezom zaostaju šest bodova.

Njih više od upola manje (samo 12) od Veleza na svom kontu ima Boca Juniors. Prvaci Aperture su nakon remija u superclasicu protiv Rivera prošli tjedan (1:1) upisali i peti ovosezonski poraz. Ovog puta su svoje navijače iznevjerili protiv Rosarija, a golovi Alexisa i Ivana Morena y Fabianesija (oba u prvom poluvremenu) bacili su ih na najniže grane otkada pamte na samo 15. mjesto.

Lošiji su samo Arsenal (zbog četiri gola slabije gol-razlike), San Lorenzo s bodom, Gimnasia Jujuy i Tigre s dva te Argentinos Juniors s tri boda manje.

"Fenjeraš" je propustio zlatnu prigodu ubilježiti drugu pobjedu protiv Independientea koji je 40 minuta igrao s devetoricom u polju (Fernando) - dva boda im je golom u trećoj minuti nadoknade izbio Daniel Montenegro - a pobjedu na debiju za kormilom San Lorenza na isteku je 92. minute ispustio i Diego Simeone. Gosti su (zasluženo) poništili veličanstven gol bivšeg Realovca Santiaga Solarija iz 81. minute i golom Matiasa Martineza u posljednjem napadu na utakmici i izbili na sedmo mjesto.

Clausura, 11. kolo:
Argentinos Juniors - Independiente 1:1, Colon - Velez Sarsfield 2:4, Godoy - Lanus 0:1, River Plate - Gimnasia Jujuy 1:0, Rosario - Boca Juniors 2:0, Estudiantes - Newell's Old Boys 1:0, San Lorenzo - Racing 1:1, Tigre - Huracan 0:1, Arsenal - San Martin 1:1, Banfield - Gimnasia La Plata 3:1

Tablica:
1. Velez Sarsfield 11 7 4 0 +12 25
2. Lanus 11 8 0 3 +8 24
3. Colon 11 6 3 2 +7 21
4. Huracan 11 6 1 4 +6 19
5. River Plate 11 5 4 2 +2 19
...
15. Boca Juniors 11 3 3 5 -2 12
...
20. Argentinos Juniors 11 1 6 4 -8 9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!