Nogomet

Meksiko: Sve se odgađa

Goran Markuš • utorak, 28.04.2009.
Meksiko: Sve se odgađa

Uslijed sve ozbiljnih problema sa svinjskom gripom već su tri prvenstvena susreta odigrana iza zatvorenih vrata stadiona nakon čega je CONCACAF odlučio otkazati završnicu turnira za U-17, a susret između Cruz Azula i Atlante u Ligi prvaka umjesto sutra na rasporedu će biti tek 12. svibnja...

Problemi sa svinjskom gripom nisu zaobišli niti mlade nogometaše Costa Rice, Hondurasa, Meksika i SAD-a koji su ovih dana trebali odigrati samu završnicu kupa konfederacija za U-17. Naime, zbog njihove sigurnosti CONCACAF je odlučio otkazati polufinalne i finalne oglede.

Za službenog predstavnika organizacije, Neila Buetha, dodatna objašnjenja ove odluke uistinu nisu potrebna: "Naša primarna briga su igrači koji su trebali igrati u ovoj završnici. Jednostavno, CONCACAF smatra kako je zbog njih samih najbolje otkazati turnir i poslati ih kućama kako ne bi doživjeli potpuno nepotrebnu katastrofu."

Pošteđena nije ostala niti Liga prvaka. Naime, uzvratni susret između Cruz Azula i Atlante koji se trebao igrati sutra odgođen je do 12. svibnja. "Pričekat' ćemo da vidimo kako će se stvari odvijati i tek onda odlučiti što i kako dalje - trenutno je naša glavna briga sigurnost nogometaša", izjavio je Buetha.

Za sad već su tri susreta odrađena iza zatvorenih vrata, a uprava Cruz Azula najavila je isti postupak i uoči subotnjeg ogleda sa Indios of Ciudad Juarez. "Za sad nećemo donositi nikakva fiksna pravila. Klubovi imaju slobodu odlučiti što je najbolje za njih, a mi ćemo reagirati ukoliko će to uistinu biti potrebno. Mislim da su vodstva klubova dovoljno razborita da donesu pametnu odluku", zaključio je službeni glasnogovornik meksičkog nogometnog saveza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!