Ostali sportovi

Higginsu ljepotica turnira

Branko Barić • utorak, 28.04.2009.
Higginsu ljepotica turnira

John Higgins plasirao se u četvrtfinale svjetskog prvenstva nakon što je u najboljem meču turnira nadoknadio zaostatak i svladao Jamiea Copa.. Mark Selby znao je sačuvati prednost od četiri framea razlike stečenu još u prvoj sesiji, pa je tako i on izborio plasman među osam najboljih...

Jamie Cope dugo će pamtiti priliku koju je imao protiv dvostrukog svjetskog prvaka. Cijeli susret odigrao je na visokom nivou, što ga je dovelo do prednosti 12:10 i malog koračića do uvjerljivo najveće pobjede u karijeri, no to nije bilo dovoljno. Higginsovo iskustvo i kvaliteta tada dolaze do izražaja i on od preostala tri framea uzima sva tri i odlazi u svoje deseto četvrtfinale u Crucibleu.

Mark Selby je najveći dio svog posla očito napravio još u nedjelju prvoj sesiji svog obračuna s Graemom Dottom, kada je poveo sa 6:2. Jutarnja sesija u ponedjeljak završila je neriješeno, pa je uoči večernjeg raspleta Selby imao ukupnu prednost 10:6. Dott je pokušao napraviti veliki preokret, no do kraja je uspio tek dohvatiti još tri framea.

Jedan od zanimljivijih četvrtfinalnih susreta bit će onaj između Neila Robertsona i Stephena Maguirea. Robertson je odličnom igrom u posljednjoj sesiji slomio otpor Alija Cartera i upisao pobjedu 13:8, dok je Maguire pobjedom 13:6 nad Markom Kingom potvrdio status prvog favorita za osvajanje naslova u nakon ispadanja Ronnieja O'Sullivana.

Svjetsko prvenstvo u snookeru, drugo kolo:
John Higgins - Jamie Cope 13:12
Mark Selby - Graeme Dott 13:9
Neil Robertson - Ali Carter 13:8
Stephen Maguire - Mark King 13:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!