Nogomet

Ivanković na pregovorima u Makedoniji

Safet Ademi • srijeda, 29.04.2009.
Ivanković na pregovorima u Makedoniji

(Iz Skopja za Sportnet.hr Safet Ademi) Bivši trener Dinama Branko Ivanković prvi je kandidat koji je otpočeo pregovore s Nogometnim savezom Makedonije (FFM) o preuzimanju makedonske najbolje vrste. Njihovi razgovori su ocijenjeni vrlo uspješnim te s obje strane postoji želja za nastavkom razgovora i eventualnom suradnjom.

"Moram vam reći da s gospodinom Ivankovićem nismo postigli nikakav dogovor o suradnji jer je ovo tek naš prvi sastanak, kojeg smo iskoristili za međusobno upoznavanje s uvjetima rada, situaciji u FFM-u i u našoj reprezentaciji. Naši izgledi za plasman na SP su minimalni, ali nisu u potpunosti izgubljeni jer još uvijek postoje teoretske šanse", rekao je predsjednik FFM-a Haralampie Hadžiristevski.

Trener Ivanković u svom je obraćanju medijima kazao kako zna kvalitetu makedonske vrste, ali da je rano govoriti o mogućem preuzimanju posla izbornika: "Zadovoljan sam jer sam upoznao nove sportske prijatelje, naša suradnja i razgovori nastavit će se i ubuduće. Svjestan sam da je ovo delikatna situacija za makedonski nogomet i njenu reprezentaciju uoči utakmica koje mogu oživjeti nadu da će se Makedonija naći u doigravanju za Svjetsko prvenstvo. Makedonski su nogometaši u nekoliko navrata pokazali da imaju kvalitetu i da mogu napraviti rezultat koji će zadovoljiti javnost", rekao je Ivanković.

Do konačne odluke o novom izborniku makedonske reprezentacije na listi čekanja ostali su Oleg Blohin, Turci Zija Dogan i Unall Kara, te Stevan Ostojić.

Od domaćih trenera, ali bez službene kandidature, u iščekivanju ishoda ovih pregovora su Mirsad Jonuz (aktualni izbornik U-21 reprezentacije Makedonije), bivši izbornik Nikola Ilievski te Čedomir Janevski (Crvena zvezda).

Odluka o tome hoće li Makedonija imati domaćeg ili stranog trenera trebala bi biti donesena sljedećeg tjedna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!