Ostali sportovi

Hendryju 147 premalo za pobjedu

Martina Oštrić • srijeda, 29.04.2009.
Hendryju 147 premalo za pobjedu

Shaun Murphy prvi je polufinalist svjetskog prvenstva u snookeru u engleskom Sheffieldu. Do poluzavršnice se plasirao pobjedom nad Stephenom Hendryjem koji je obilježio dan breakom od 147. U drugom meču dana Mark Allen došao je do prednosti pred Ryanom Dayem...

Pobjeda 13:11 nad Stephenom Hendryjem donijela je Shaunu Murphyju polufinale ovogodišnjeg svjetskog prvenstva u Snookeru. Premda je Murphy nakon prvog dana meča gubio 5:3, u drugi je dan ušao furiozno napravivši break od 137 odnijevši pobjede u sljedeća četiri framea.

Nastavak je donio taktički izjednačenu igru obojice, no Murphy je taj kojemu je pripala kontrola nad kuglicama u zadnjoj sesiji, što ga je odvelo u polufinale turnira. Hendryju za utjehu ostaje da je deveti put u karijeri došao do maksimalnih 147 poena, što mu je donijelo novčanu nagradu od 147.000 funti te još 10.000 za najveći break.

Vodstvom od 9:7 Mark Allen ulazi u drugi dan meča protiv Ryana Daya. 23-godišnji Allen nakon osam je frameova vodio sa 5:3. Ipak, Day je iskoristio opuštanje svog protivnika, sljedeća četiri framea te došao do vodstva od 7:5. To je bilo sve što je Day uspio osvojiti prvog dana. Allen je "ohladio glavu" posljednje četiri igre, te u posljednji dan meča ulazi s dva framea prednosti u odnosu na protivnika.

Svjetsko prvenstvo u snookeru, drugo kolo:
Shaun Murphy - Stephen Hendry 13:11
Mark Allen - Ryan Day 9:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSnooker
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!