Ostali sportovi

Higginsu početna prednost

Branko Barić • petak, 01.05.2009.
Higginsu početna prednost

Nakon 14 dana vrhunskog snookera na Svjetskom prvenstvu u Sheffieldu stigli smo do polufinalnih borbi. Prvih osam frameova od mogućih 33 odigrali su Higgins i Allen, te Murphy i Robertson...

Još se nije prestalo pričati o epskoj pobjedi Johna Higginsa nad Markom Selbyjem u četvrtfinalu, a Higgins je već krenuo u novi obračun s krvnikom Ronnieja O'Sullivana - Markom Allenom. Prvu sesiju obilježila je nervoza obojice igrača i brojne pogreške, no Higgins neće biti previše razočaran jer u drugu sesiju ulazi s velikih 6:2. Najbolja dva framea bila su posljednja dva koja je dvostruki svjetski prvak riješio u svoju korist zahvaljujući breakovima od 114 i 75.

Dvoboj Shauna Murphyja i Neila Robertsona pretvara se u pravi klasik već od samog početka. Rezultat nakon prve sesije je 4:4, a nitko neće biti iznenađen ako na koncu odluka padne u posljednjem, 33. frameu. Iako u prvih osam frameova publika u Crucibleu nije vidjela niti jedan century, oba igrača su na trenutke prikazivala fenomenalnu igru i odigravala sjajne poteze kakvi su ih i doveli do polufinala.

Oba polufinala nastavljaju se u petak.

Svjetsko prvenstvo u snookeru, polufinale:
John Higgins - Mark Allen 6:2
Neil Robertson - Shaun Murphy 4:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!