arhiva

Za Mrvu ljubavi

Dario Dodić • nedjelja, 03.05.2009.
Za Mrvu ljubavi
Foto: EPA

Krk je uvijek budio ono najbolje u nama, ono isto čega se naši roditelji srame. Dojam je pojačala i strahovita hladnoća za koju se mi Zagrepčani nismo pripremili - pa išli smo na more, ponijeli smo i kupaće...

Kad pijete od četvrtka vikend vam djeluje dugo, kao pištolj Mariona Cobrettija - Cobre ili noge Brigitte Nielsen. Željno iščekujete nedjelju, koja nikako da dođe. E pa, nedjelja je napokon došla, promrzli do kostiju sagledavamo ostvareno prošlih nekoliko dana. Što smo ostvarili? Kako je naš dragi Mrva rekao, popili smo više pive nego što smo potrošili vode za tuširanje.

Junak ove priče svakako je naš dragi urednik vodenih sportova Mrva. I roditelji ga tako zovu pa nema smisla da otkrivamo njegovo pravo ime. Naravno, ne smijemo ga otkrivati i zbog sigurnosnih razloga - da ga ne pronađe njegova jednonoćna ljubavnica koju je ukrao meni.

O da, Mrva mi je u velikom stilu vratio za riječki incident sa Slovenkama, incident u kojem on nije sudjelovao. Izlazak s petka na subotu iskoristio je za svoj dijaboličan plan - pustio me je da svojim ograničenim financijskim sredstvima napijem djevojku, a onda mi je uklizao s dvije noge i prošao bez javne opomene, kao igrači Chelseaja protiv Barce.

Ako ćemo iskreno, Mrva je zabio tamo gdje svi zabiju, primio se za drugu stativu i utrpao otpadak, koji smo tijekom večeri (poslije Mrve) imali priliku utrpati i mi ostali. Ali, kao pravi prijatelji, rekli smo "hvala, ali ne bih", ionako smo na početku večeri procijenili i odlučili da će vani najbolje proći naš vrli urednik vodenih sportova. Zašto? Pa imao je tako krasnu zelenu majicu s natpisom Ireland i s otkopčana dva gumba, izgledao je kao Dino kad se udvarao Nives.

Ako je on Dino, cura koju mi je oteo Nives, tko sam onda ja? Kume, što ti misliš? Dok je Mrva ljubio, ostatak ekipe koju odsad zovemo Dinamovci bezuspješno je ganjao žene po Boi, klubu koji ima najgori light show na svijetu. Nije to light show, više prostorija u kojoj Dr. House pokušava izazvati napadaje kod epileptičara. Razmišljamo prijaviti ih Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, stvaraju pandemiju veću od svinjske gripe. Koliko je sjajno Mrva izgledao u toj zelenoj majici govori i podatak da je Aco u petak po Krku govorio ljudima da je Mrva John O'Shea. Aco reče, oni povjerovaše.

A kako je sve počelo? S jednom cugom u popularnom riječkom baru zvanom Code. Znate da smo slabi kada su tamburaši u pitanju, jedno piće pretvorilo se u 10-satni izlazak, no srećom imali smo uz sebe trijeznog Ivana koji nas je doveo na Krk u 4 ujutro. Isti taj Ivan otvorio je seriju provala - tražio je da mu pustimo nešto od Pink Floyda, na što je Mrva skrenuo temu na Milku Babović i crno-bijele televizore. Ivan ga je prekinuo i rekao da će narodnjaci biti poslije.

Bilo je još solidnih fora. Recimo, u petak smo upoznali dvije zgodne djevojke, Draganu i Marinu koju zovemo Sonja. S obzirom da Dragana ima brutalno tijelo, a i padala je na moje fore, odlučili smo da meni ide Dragana, a Aci Marina. Kužite, Aci Marina. Smiješno je, zar ne? Ma je.

Inače, Aco se preziva Ristić pa smo zaključili da bi mu dobro stajalo ime Niško. Niško Ristić. Bilo je i klađenja u subotu, kladionice su nas počastile s 2.90 na Barcu, a Mrva je ponovno fulao Standard. Tu se ponovno iskazao Ivan, koji je izjavio da u igru ulazi Alberto Tomba (ulazio je Van der Vaart).

Dragana se jučer nije javila, od umora nismo niti otišli van, ali je Cobra spasio Brigitte Nielsen, a Mrva je imao još jedan uspješan vikend, više manje.

Šestorica veličanstvenih

Dinamo - Rijeka 1
Slaven Belupo - Šibenik 1 (časte)
Osijek - Zadar x2
Cibalia - Croatia Sesvete x2
Zagreb - Inter Zaprešić x2
Hajduk - Varteks 1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!