Ostali sportovi

I Brkljačić u čast Skolimowskoj

Maja Giljanović • nedjelja, 03.05.2009.
I Brkljačić u čast Skolimowskoj
Foto: Davor Sajko

Svjetska elita u bacanju kladiva okupila se u Varšavi na memorijalnom mitingu u spomen bivšoj olimpijskoj pobjednici Kamili Skolimowskoj koja je u veljači tragično preminula u 26. godini života...

U Sydneyu 2000. u dobi od 17 godina najmlađa olimpijska pobjednica u povijesti Kamila Skolimowska je u trening-kampu u Portugalu preminula od plućne embolije, a tri mjeseca poslije na stadionu "Skry" kluba na kojem je tada kao 13-godišnji curetak 1996. nastupila na svom prvom natjecanju te tri godine kasnije bacila svjetski juniorski rekord (69.13m) okupila se svjetska kladivaška krema.

Usprkos vremenskoj stisci u organizaciji miting u Varšavu se doputovale veličine poput olimpijskog pobjednika iz Pekinga Primoža Kozmusa, srebrnog olimpijca Krisztiana Parsa ili Alekseja Zagornija koji nikad nie osvojio medalju s velikih natjecanja, ali se u navedenom društvu diči najdaljim osobnim rekordom (83.43m), što se atletičara, a bivše brončane sa SP-a (Pariz) i EP-a (München) Manuele Montebrun ili olimpijske finalistice Anite Wlodarczyk i Martine Hrasnove, što se dama tiče.

Trijumfirali su Pars i Hrasnova. Mađar je slavio s 80.52m što je drugi ovogodišnji najbolji rezultat u svijetu (iza baš njegovih 81.43 prošli tjedan u Veszpremu) ispred Rusa Zagornija (78.91m) i srebrnog s OI u Sydneyu Talijana Niccole Vizzonija (75.81m), a Hrasnova sa 72.10m ispred moldavskih sestara Marine (71.03m) i Zaline Margijeve (69.56).

U Varšavi je kao gošća bila i hrvatska olimpijka Ivana Brkljačić koja je baš u ovom gradu prije dvije godine bacila svoj i hrvatski rekord (75.08 m). Brkljačić nije nastupila s obzirom na probleme s kralježnicom i temperaturu koji su je napali u posljednjih 20-tak dana, ali je prihvatila poziv te i sama odala počast dragoj prijateljici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!