Ostali sportovi

Higgins i Murphy u finalu

Martina Oštrić • nedjelja, 03.05.2009.
Higgins i Murphy u finalu

John Higgins i Shaun Murphy finalisti su ovogodišnjeg svjetskog prvenstva u snookeru u engleskom Sheffieldu. Higgins je do finala došao pobjedom nad Markom Allenom, dok je Murphy bio bolji od Neila Robertsona...

Nakon vodstva od 6:2 u prvoj, Higgins je s dva centuria ušao u drugu sesiju te povećao vodstvo. Odličan početak nastavka polufinalnog meča pozitivno je djelovao na samopouzdanje 33-godišnjaka, te je druga sesija završena rezultatom 13:3 u korist Škota.

Iako se činilo da će treća sesija biti samo formalnost u Higginsovom prolasku u finale, realnost je bila nešto drugačija. Mark Allen pokazao je da nije samo statist u meču, te je u trećoj sesiji konačno proigrao i zakomplicirao svom protivniku život. Vješto je koristio sve Higginsove promašaje te doći na samo tri framea zaostatka (12:15). Ipak, prednost iskusnog Škota bila je prevelika da bi se samo tako prosula, a dva framea koja su mu stajala na putu do finala ipak dostižna.

A u finalu će Higgins odmjeriti snage sa Shaunom Murphyjem, koji je uspio ostati hladne glave, te u tijesnom meču odnijeti pobjedu nad Neilom Robertsonom. Nakon izjednačenih 4:4 u prvoj sesiji, Murphy je bolje krenuo u nastavak, te nakon dvije trećine meča imao vodstvo od 9:7.

Treća sesija nastavljena je s još pet Murphyjevih pobjeda. Kod rezultata 14:7, Robertson se neočekivano vraća u meč pobjedama na sljedećih sedam frameova, čime dovodi meč u neizvjesnu završnicu.

Australac ipak nije imao snage za potpuni preokret meča, a u škotsko-engleskom će finalu moći sudjelovati samo kao gledatelj.

Rezultati polufinala:
John Higgins - Mark Allen 17:13
Shaun Murphy - Neil Robertson 17:14

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!