Ostali sportovi

Blanka u petak u Dohi

Maja Giljanović • ponedjeljak, 04.05.2009.
Blanka u petak u Dohi
Foto: Bruno Karadža

Svjetska prvakinja Blanka Vlašić otputovala je danas u Katar gdje je u petak nakon petotjednog ciklusa temeljnih priprema čeka prvi ovosezonski nastup na otvorenom...

Blanka Vlašić je nakon samo petog mjesta (192 cm) u Torinu na Europskom dvoranskom prvenstvu 30. ožujka započela pripreme za sezonu na otvorenom. 25-godišnjakinja i njen stručni stožer - otac Joško i trener Bojan Marinović - odabrali su 18 natjecanja, među njima primjerice posljednje izdanje mitinga "Zlatne lige" (Berlin, Oslo, Rim, Pariz, Zürich, Bruxelles), ASK-ov Međunarodni miting u rodnom joj Splitu, Hanžek u Zagrebu uz kulminaciju na Svjetskom prvenstvu u Berlinu od 15. do 23. kolovoza.

Olimpijska je viceprvakinja zadovoljna odrađenim ciklusom priprema: "Prezadovoljni smo realiziranim. Prvi čin priprema je gotov, a nakon nastupa u Dohi ovog i Splitu sljedećeg tjedna formu ćemo polirati iduća tri tjedna prije nastupa u Grčkoj 10. lipnja".

Doha sa sobom Blanki donosi pozitivne konotacije. Ovdje je, naime, pobijedila i 2007. (204 cm) i prošle godine (203 cm), a hat-trick pobjeda će joj pokušati zanijekati među ostalima europska dvoranska viceprvakinja, Španjolka Ruth Beitia i četvrta u Torinu, Ruskinja Svetlana Školina.

Super Grand Prix u Kataru su prijavili i olimpijski pobjednici u bacanju kugle i koplja Poljak Tomasz Majewski i Norvežanin Andreas Thorkildsen, olimpijska pobjednica u skoku u dalj Brazilka Maurren Higa Maggi, bivši svjetski rekorder na 100 metara Jamajčanin Asafa Powell i svjetski rekorder na 3000 metara sa zaprekama Kataranin Saif Saaeed Shaheen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!