Automoto

Galerija: Krenula 402 Street Race sezona

Goran Markuš • utorak, 05.05.2009.
Galerija: Krenula 402 Street Race sezona
Foto: Ivan Lacković

U suradnji s gradom Rijekom kao domaćinom 402 Street Race sezona otvorena je na svima nam vrlo znanom Grobniku. Zvuk glasnih automobila, škripanje guma i prekrasne djevojke privukli su tisuće gledatelja koji su tijekom cijelog vikenda mogli uživati u impresivnim vožnjama ponajboljih domaćih, ali i stranih street racera...

Sve je započelo već u petak kada su na Grobniku okupljeni natjecatelji u večernjim satima krenuli prema centru Rijeke gdje ih je dočekao prepun trg znatiželjnih prolaznika. Nakon dvosatnog slikanja felgi, oglancanih karoserija i ostalih ljepota natjecateljskih automobila krenula je i muzika koja je "preRace party" odužila do ranih jutarnjih sati.

Nakon opuštanja natjecatelje je čekao naporan vikend otvoren već u rano subotnje jutro. Iako je dan krenuo sunčanim obećanjima kiša je vrlo brzo zahvatila "402 Street Race" zbog čega je cijela kategorije pomaknuta na nedjelju.

Nešto više sreće imali su natjecatelji u vizualnom tuningu automobila u kategoriji "402 Street Style". Nakon prezentacije pred stručnim žirijem najboljim se ponovno pokazao višegodišnji pobjednik, Darko Sever koji na svom Golfu II radi već pune četiri godine.

Dok je kiša pokvarila "402 Street Race" vrlo je pozitivno utjecala na "Drift show" koji se u svojem debitantskom izdanju pokazao punim pogotkom. Kontrolirano proklizavanje automobila oduševilo je sve prisutne, a vrhunac eventa svakako je bio gromoglasan pucanj gume kojoj niti hladna podloga očito nije previše pomogla.

Nakon još jedne cjelonoćne zabave uslijedio je i drugi, finalni dan koji nam je napokon donio i okršaj u onoj najprepoznatljivijoj disciplini, "402 Street Race". Iako je svaka kategorija donijela vrlo žustru borbu bez pogovora najzanimljivija bila je ona u najbržoj, "11 Pro Street".

402 Street Race pobjednici

KategorijaVozač
15+ SportsmanŠoštarić Damir
14 Stock CompetitionOpačak Dalibor
13 Super StreetFakin Ivan
12 R SeriesMoravek Vlado
11 Pro StreetFržop Marko
Time WinnerFržop Marko (10.948 sec)

Naime, iako je plavi Chevrolet Malibu Ede Galića za sobom ostavio trag proklizavanja guma sve do zadnjeg metra utrke, a od dima se još neko vrijeme nije vidio rezultat, ciljem je prva prošla bijela "koka" na u prvi mah neprepoznatljivoj Alfi 145 Marka Fržopa iz Vodica koji je 402 metra prošao za svega 10.948 sekundi.

Nakon uspješnog subotnjeg debija "Drift show" je održan i u nedjelju prilikom čega je stotinjak sretnih posjetitelja za simboličan iznos koji je doniran humanitarnoj akciji "RTL pomaže djeci", dobilo priliku iz suvozačevog sjedala okusiti kontrolirano zanošenje automobila. Izjave "testera" nakon izlaska iz BMW-a E29, Corolle GT ili pak Nissana SX-a bile su gotovo identične: "Fenomenalno! Odlično! Zakon!"

Uz "Drift show" posjetitelje je privuklo i natjecanje u najbučnijem te najkvalitetnijem auto ozvučenju, a pobjednički automobil postigao je vrtoglavih 136 dB. Očekivano, vrlo primamljivo bilo je i natjecanje hostesa, a titulu najljepše djevojke na Grobniku pokupila je Ines Mahmić.

Nakon Grobnika na redu je Zagreb gdje će se na ZTZ-u Velika Gorica 23. i 24. svibnja (u slučaju kiše utrka se odgađa za 30. i 31. svibnja) odraditi i drugi službeni ovosezonski event ovog vrlo popularnog natjecanja.

Slike sa Grobnika možete naći naći i u samoj galeriji: 402 Street Race - Grobnik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoOstaloGalerija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!