Nogomet

Peroš: "Prozirna je Dinamova igra"

Bernard Jurišić • petak, 08.05.2009.
Peroš: "Prozirna je Dinamova igra"
Foto: FaH

Nakon jučerašnjeg žestokog obrušavanja Dinamova direktora Damira Vrbanovića na Hajduk, očekivao se odgovor i s Poljuda u novom nastavku "verbalnog tenisa". Predsjednik Hajduka Mate Peroš spustio se pred novinare, no činilo se kao da nije htio posebno dolijevati "ulje na vatru". Ipak, iznio je primjedbu na sustav delegiranja sudaca...

Hajdukov glasnogovornik Davor Pavić zakazao je novinarsko druženje s direktorom Fredijem Fiorentinijem danas. Očekivalo se da će tema biti standardna - suđenje i "verbalni tenis" s Dinamom. No, uz Fiorentinija se među novinare neočekivano spustio i predsjednik Mate Peroš, pa je Fiorentini bio tek statist.

"Nemamo komentar o Ligi 16"

Hajdukova predsjednika upitali smo kakav je službeni stav Hajduka prema Ligi 16 u novoj sezoni.

"Liga 16 je izglasana na Skupšini HNS-a, a mi smo legalisti i poštivat ćemo tu odluku. Kolika će biti kvaliteta lige to će se vrlo brzo vidjeti. Nemamo u ovom trenutku komentar ili način za vidjeti koliko će to biti dobro za hrvatski nogomet. Vidjet će se u dogledno vrijeme što će proširenje donijeti."

"Neću se puno osvrtati na napade Dinamovih čelnika, samo bih nekoliko riječi rekao o povlačenju Dinamova zahtjeva za stranim sucima. Vjerojatno je cjelokupnoj javnosti jasno da je to bila samo prozirna igra čelnika Dinama kako bi izvršili pritisak na domaće suce. Vjerujem da im to neće uspjeti jer i dalje vjerujemo u čast i poštenje domaćih sudaca", otvorio je priču Peroš.

"Moram se dotaknuti čudnog kriterija deleiranja sudaca za naše utakmice. Zar nije nelogično da se za Dinamove utakmice delegira sudac par desetaka kilometara iz Zagreba. Kao da nama u Rijeci sude suci iz Trogira ili Omiša. Mi nismo protiv domaćih sudaca, ali smo protiv ovakvog delegiranja. Da budemo do kraja otvoreni - nismo baš za to da nam svaku utakmicu sudi sudac iz Zagreba, a još manje da našem glavnom konkurentu sudi čovjek iz okolice Zagreba".

"'Hukači' nisu navijači Hajduka"

"Iz Dinama nam zamjeraju da se nismo ogradili od rasisitčkog hukanja. Naš je stav o tome i više nego poznat. Ogradili smo se i ograđujemo se još jednom od 'hukača' i ističemo da oni koji to rade na našem stadionu nisu navijači Hajduka".

Peroš smatra da nije bilo nikakve osnove da se u HNS-u opće razmatra pitanje inozemnih sudaca za ovu sezonu. Kao iskusan pravnik, Hajdukov predsjednik kaže da za to ne postoji nikakvo pravno uporište u pravilnicima HNS-a, da je točno definirana lista sudaca koji mogu sudititi u 1. HNL u jednoj sezoni i da su to i u Dinamu jako dobro znali.

"Postoje dvostruki kriteriji momčadi u HNL-u kad igraju protiv Hajduka i protiv Dinama. U utakmici protiv Hajduka Varteks je igrao borbeno i to im pravo nitko ne oduzima. Samo želimo da tako igraju i protiv Dinama, a svi smo vidjeli kako su igrali tjedan dana prije. Mi ne tražimo da se nama nitko izmiče, ali imamo pravo na svoje subjektivno mišljenje da postoje različiti pristupi utakmicama protiv nas i Dinama. Očekujemo od svih klubova da igraju onako pošteno i borbeno kao što igraju protiv nas".

Vučević (još) nije šef omladinske škole

Iako se u nekim medijima pojavila informacija kako je Goran Vučević postavljen za šefa omladinske škole Hajduka, Peroš to demantira. "UO je utvrdio kriterije za šefa omladinske škole. Imamo nekoliko kandidata, a kad budemo imali konkretno ime izaći ćemo s njim u javnost. Zasad još nitko nije potpisao".

Ipak, Vučević je najveći konkurent, iako se spominje i ime Zorana Vulića.

Rijeka u Maksimiru nije dobro prošla, ali s Kantride se već najavljuje da će Hajduk će dočekati "pod punom spremom". "Hajduk mora gledati svoju igru, očekujemo našu pobjedu jer je to jedini način da se održimo u utrci za naslov. Očekujemo pristup Rijeke kao i svih drugih momčadi koje igraju protiv Hajduka, neće to biti ništa novo za nas. Rijeka se bori za Europu, ali mi u svakoj utakmici moramo težiti pobjedi".

Poraz od Varteksa kompromitirao je Hajdukovu borbu za naslov prvaka, no predsjednik i dalje vjeruje u trofejni završetak sezone. "U zadnje tri utakmice prvenstva želimo pobijediti, i dočekati Dinamo na Poljudu pa što bude. Hajduk još uvijek nije odustao od naslova prvaka, a ne zaboravimo da nas čekaju i dvije utakmice finala Kupa, kojeg Hajduk također želi osvojiti".

Koliko je predsjednik zadovoljan ovosezonskim izdanjem i rezultatima Hajduka?
"Cjelokupni projekt Hajduka u ovoj sezoni je za mene izuzetno zadovoljavajući. Sjetimo se na koji smo način započeli ovu sezonu, napravili smo veliki korak u konsolidaciji kluba. Bez obzira što idemo na osvajanje duple krune, ukoliko se to i ne dogodi ovaj će klub ostati na zdravim nogama i to neće utjecati na dugoročan život kluba. Već razmišljamo o novoj sezoni i naglašavam da neće biti rasprodaje tijekom ljeta. Transfera će biti u oba smjera".

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!