arhiva

Puna šaka Fuenlabrade

Dario Dodić • nedjelja, 10.05.2009.
Puna šaka Fuenlabrade
Foto: FaH

Mrva ipak nije u tom rangu da bi dva tjedna zaredom na Kvarneru osvojio djevojku. Ovaj put put nas je nanio u Rijeku. Pitate se zašto? Pa morali smo otići na utakmicu Pomorca i Slavonca...

Dobro, priznajem, nisam ni znao da Pomorac igra sa Slavoncem, nisam ni znao da Pomorac igra kod kuće, ali znate kako je to, pijana posla, lako se tri budale (treći je Aco) dogovore otići na utakmicu, jer, znate onu narodnu - ako si pijan, ne znači da je noć. Tek to je pravi cirkus, dođe mi drago oko srca kada pomislim na Ligu 16.

Kakav je to bio nogomet! Nije atomski, nije ni plinski, više je podsjećao na one zečeve iz reklama koji ne koriste Duracell baterije. Da je netko tko se ne razumije u hrvatski nogomet pogledao tu utakmicu nisam siguran da bi lako mogao odrediti tko ide u 1. HNL, a tko se borio za opstanak. Zaključak je - bliži nam se katastrofa. To je više izgledalo kao kvartovski nogomet, nešto slabiji kvartovski nogomet u kojem dolazi do sveopće euforije ako se povežu tri točna dodavanja.

Slavonac će u 1. HNL? Jedva čekam! Igrat ću 6+ golova u prvom poluvremenu kada će gostovati na Maksimiru i trostruki hendikep kada ih put nanese u Split. Ne samo to, igrat ću i na Cibaliju hendikep protiv njih, a bome i na Inter jer ovo nema veze s prvoligaškim nogometom. Nije da nam je nogometni vrh baš vrhunski, ali za ove će Dinamo izgledati kao Barcelona, a budimo realni, Dinamo je osam klasa ispod Barce.

Na još jednu stvar podsjetio me naš dragi izvršni urednik Tomo Pacak - ti novopečeni prvoligaši prijavljivali su druge stadione za početak nove sezone pa su tako Maksimir prijavili i Lokomotiva i Dragovoljac. S obzirom da Dinamo svoje utakmice nije prebacio na Mestallu, molio bih nekoga s osnovnim poznavanjem logike i našeg sustava natjecanja da mi objasni kako će tri kluba imati domaćinstvo na istom terenu, a da se utakmice igraju isti dan?

Da ne spominjem naše drage komentatore koji će od svega napraviti derbi - jadranski derbi, slavonski derbi, zagrebački derbi, mali zagrebački derbi, dalmatinski derbi, mali dalmatinski derbi, treći dalmatinski derbi, sjeverno-hrvatski derbi. Kod nas je svaka utakmica derbi. E pa, uljepšavat ću i ja sebi vikende odlascima na "derbije". Sve mi se čini da će iduće godine svi ići kakati kod Igora...

Vratimo se na bitnije stvari - znate li vi kako dobro pleše naš boksački as Marijo Šivolija? Ne, nije mi prijetio aperkatovima ako ga ne spomenem u kolumni, jednostavno sam to morao napisati. Vidi se da je boksač, ima čudesan rad nogu, krasan smisao za ritam i jednostavno ubija na plesnom podiju. Jer, kada si boksač onda si možeš dopustiti svašta - možeš se razmahati na My first my last, my everything ili fingirati sviranje gitare na Pretty woman. I da, nitko nije pomislio da je feminiziran ili ne daj Bože papak. U subotu se na izlazak odlučio Stipe Drviš, a kako bi izgledalo da su on i Šivolija odmjerili snage na plesnom podiju pogledajte na sljedećem jutjub uratku.

Naslov ne bi imao previše smisla da se ne dotaknem kladionice, točnije španjolske košarke. E pa, momci iz ACB-a nisu nas jučer previše mazili. Čak je i naš dragi M.S. za osjetan dobitak promašio Zaragozu koja je 24 sekunde prije kraja vodila dva razlike i imala loptu. Gubitak i prijelaz sa žestica na pivo potvrdila je i Fuenlabrada koja se nije baš kod kuće iskazala. Složio sam tako dobar popravni listić i onda me zezne Sporting Lisabon. Igrao sam da oba ne daju gol i Setubal im ga je utrpao za 1:1 već u prvom poluvremenu. Bit će bolje, možda Vlado danas javi Formulu 1...

Šestorica veličanstvenih

Šibenik - Dinamo 2
Slaven Belupo - Zagreb 1
Varteks - Osijek 1
Zadar - Cibalia 1
Croatia Sesvete - Inter Zaprešić 1x
Rijeka - Hajduk 1x

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!