Automoto

Galerija: Drag Race zagrijao Veliku Goricu

Vid Horvat • srijeda, 13.05.2009.
Galerija: Drag Race zagrijao Veliku Goricu
Foto: Dejan Popek

U nedjelju se u Velikoj Gorici održao vrlo zanimljiv događaj. Privlače li vas skupocjeni automobili, miris spaljenih guma, oskudno odjevene hostese i seksi autopraona, onda ste na pravom mjestu. Radi se o automobilističkoj utrci humanitarnog karaktera, 1/4 Drag Race, koja je za Goričane poslužila kao odlična najava 402 Street Racea...

Sunčano nedjeljno poslijepodne privuklo je puno ljubitelja automobilizma u Veliku Goricu. Na pisti Zrakoplovno-tehničkog zavoda održan je šesti po redu VG auto show koji je nudio i mnogo popratnih događaja - od automobilskih dvoboja do ljubaznih i oskudno odjevenih hostesa koje vam na prvi pogled izmame osmjeh na lice.

Utrka se vozila na dužini od 401 metar (četvrtina milje), a natjecatelji su poslije kvalifikacijske vožnje podijeljeni u šest klasa (11, 12, 13, 14, 15, i 16 sekundi) dok je cijeli događaj ponudio mnoštvo različite opreme i izlagača prekrasnih automobila. Najbolja vrijeme natjecanja postavio je Siniša Basta (klasa 11), koji je u svojem Opel Kadetu stazom projurio za svega 11.840 sekundi.

Vezane vijesti

Tako je uz bučno navijanje publike potvrdio kvalitetu auta iz klase 11, a dodatno raspoloženje među skupljenim mnoštvom podigla je i jedna natjecateljica iz Slovenije. Naime, Nadia Novak osvojila je treće mjesto u klasi 15 sa svojom Hondom Civic.

Cijeli event organizirao je auto klub Enigma iz Velike Gorice koji se uz humanitarnu podlogu pobrinuo da niti smijeha ne nedostaje - recimo samo da su veliku pozornost privukli prerađeni "Fićek" i "Jugići". Sav prihod od ulaznica i ostalih događaja na natjecanju namijenjen je Centru za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici.

Galerija fotografija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoOstaloGalerija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!