Ostali sportovi

Slovakinje pale za drugi krug

Ivana Strahija • subota, 16.05.2009.
Slovakinje pale za drugi krug

Bez ikakvih problema Hrvatice su pobijedile i u drugoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Kao i jučer, i danas su odigrale 3:0.

Današnjom su pobjedom nad Slovakinjama naše odbojkašice rezervirale kartu za završnicu kvalifikacija za japansko Svjetsko prvenstvo. Utakmica je bila iznimno zanimljiva, jer su u Slovakinje igrale nešto bolje no jučer Mađarice, no ipak nisu bile dorasle našoj reprezentativnoj vrsti.

Danas se, kao i jučer, istakla Ilijana Dunandžić s 12 poena, od čega čak 6 blokerskih, a isti je učinak imala i Senna Ušić Jogunica, sa sedam napadačkih poena. Kod gošći iz Slovačke najbolja je bila Martina Konacna, koja je osvojila 12 poena od čega sedam u napadu i pet na servisu, te njena kolegica Solange Soares s istim brojem poena, no sve je dobila na napadu.

Malo je reći da je hrvatski izbornik Miroslav Aksentijević zadovoljan: "Ovo je super. Ostvarili smo prije posljednje utakmice prolazak u završnicu, pa možemo bez tereta u pripreme za sutra. Belgija je od svih najteži protivnik, jer je to doduše mlada ekipa, no ona je zajedno rasla i igrala od kadetskih dana", rekao je Aksentijević za Sportnet.hr

U svojim redovima Belgijke imaju fantastičnu Frauke Dirickx, ponajbolju dizačicu svijeta, koja se doduše tek vratila u formu nakon teške ozljede šake, no sigurno će našima zadavati muke.

"Imamo i mi svoje adute i kvalitete, siguran sam da ako odigramo onako kako znamo i damo sve od sebe da možemo pobijediti i Belgiju, te s prve pozicije Grupe E otići u lakše kvalifikacije", zaključio je Aksentijević.

Završila je i druga utakmica kvalifikacija, Belgijanke su bila bolje od Mađarica s 3:0, no treba reći da je pobjeda Hrvatica nad tom reprezentacijom bila uvjerljivija no belgijska, jer su naše odbojkašice Mađaricama dopustile svega 38 poena.

Za Belgiju je najviše poena osvojila Lise Van Hecke (14, 11 u napadu, 3 u bloku), dok je kod Mađarica najviše upisala kapetanica Orsolya Pék-Tormási (10, 7 napad, 2 blok, 1 servis)

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Grupa E Split:
Hrvatska - Slovačka 3:0 (25:15, 25:20, 25:21)
Belgija - Mađarska 3:0 (25:16, 25:18, 25:22)

Foto: Maja Prgomet

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!