Automoto

Galerija: Vatreni vikend na ZTZ-u

Goran Markuš • ponedjeljak, 25.05.2009.
Galerija: Vatreni vikend na ZTZ-u
Foto: Ivan Lacković

Od nemilosrdnog sunca, atraktivnih hostesa pa sve do prave vatre iz mlaznog pogona Jet Dragstera - niti jednog oblika vrućine nije nedostajalo ovog vikenda na ZTZ-u u Velikoj Gorici gdje je odrađena i druga utrka 402 Street Race sezone...

Sve je krenulo već u petak sa preRace partyjem koji je na najbolji mogući način najavio još jedan oktanski vikend u Velikoj Gorici. Više od deset tisuća posjetitelja i 200-njak natjecatelja kroz cijeli je vikend dijelilo istu strast i uzbuđenje ovom svjetski poznatom disciplinom.

Međutim, za početak svakako treba spomenuti prvu zvijezdu ovog vikenda - Duck Team iz Francuske koji je po prvi puta u Hrvatskoj pokazao kako to izgleda kada mlazni pogon aviona preselimo na trkaću stazu. Spektakularnim Predatorom upravljao je Donald Pottier, a da mu posao nije bio nimalo lak pokazuju i neke brojke ovog Jet Dragstera koji razvija više od tri tisuće konjskih snaga, troši nešto više od 80 litara goriva uz kerozin za prolazak svega 400-njak metara staza, a top speed mu je daleko iznad vrtoglavih 400 km/h.

Kao i obično glavni event oba dana bio je sam "402 Street Race" gdje uzbuđenja, očekivano, nije nedostajalo. Najdominantnijim i najpripremljenijim ovog se puta pokazao Ivan Fakin koji je tijekom oba dana odnio sigurnu pobjedu u svojoj kategoriji (13 R Series).

Također, svakako moramo spomenuti i onu najbržu kategoriju (11 Pro Competition) u kojoj smo ovog puta mogli gledati tek dva natjecatelja. Nakon što je Marko Fržop odnio pobjedu u subotu, Siniša Basta osvetio se već drugog dana i tako ipak uspio izjednačiti score sa jedinim protivnikom.

Da bi nedjeljno popodne bilo oku ugodno pobrinuli su se brojni natjecatelji koji su se borili u disciplini "402 Street Style" pokušavši se domoći toliko željenog priznanja vlasništva najljepšeg automobila na ZTZ-u. Laskavom titulom okitio se Nikola Filipović, a daleko nije bio niti dvojac Miha Brencl - Mladen Oljača.

U Velikoj Gorici po prvi puta ove sezone održan je i "db Cup" gdje je sa vrtoglavih 161.5 dB slavio dB Team Zagreb Šimić u onoj elitnoj, Pro kategoriji. Također, ne smijemo zaboraviti niti na Marija Bahata koji se sa 146.9 dB proslavio u Mini kategoriji.

Za sve koji vole miris spaljenih guma tu je bio "BurnOut Competition" u kojem se kao apsolutni pobjednik pokazao Igor Mrđenović. Naime, dok je Igor svoje gume palio nešto više od 17 minuta niti jedan drugi natjecatelj nije izdržao više od 45 sekundi.

Očekivano, na ZTZ-u nije nedostajalo niti ljepote. Osim svima nam dobro znanog "Sexy Car Washa" i "Wet T-shirt Competitiona" tu je bio i standardni "402 Hot Models Competition", a laskavom titulom pobjednice u Velikoj Gorici okitila se Antonija Stanilović.

Kako bi svi koji nisu imali prilike posjetiti Veliku Goricu ipak dobili kakav/takav osjećaj atmosfere pobrinuli su se naši fotografi Vam donose vruće fotografije sa užarene staze na ZTZ-u - Galerija fotografija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!