Nogomet

Iniesta: "Savršen kraj savršene sezone"

Marin Vuković • četvrtak, 28.05.2009.
Iniesta: "Savršen kraj savršene sezone"
Foto: EPA

Nakon osvajanja trećeg ovosezonskog trofeja i podviga kakvog prethodno nije ostvario niti jedan španjolski klub igrači Barcelone teško su nalazili riječi kojima bi opisali svoju sreću. Najbolje je veličanstvenu pobjedu nad Manchester Unitedom opisao Andres Iniesta, kazavši kako se radi o savršenom kraju sezone.

Još jednu sjajnu utakmicu u dresu Barcelone odigrao je Andres Iniesta, čovjek bez kojeg se teško može zamisliti igra katalonske momčadi. U paru s Xavijem do ludila je dovodio vezni red Manchester Uniteda i na kraju stavio ruke na trofej namijenjen najboljoj europskoj momčadi.

"Najbolji smo, nemam riječi kako bih ovo opisao. Ovo je savršen kraj jedne savršene sezone", rekao je Iniesta neposredno nakon utakmice. "Bili su bolja momčad u uvodnih sedam-osam minuta, a nakon toga mi smo igru preuzeli u svoje ruke. Savršeno!"

Sličnog mišljenja bio je i Carles Puyol, koji je pred kraj utakmice zbog ozljede trebao biti zamijenjen, no stisnuo je zube i dočekao posljednji sučev zvižduk jer kapetan ne napušta svoju momčad. "Došli smo po ovu titulu i ovo je za nas povijesna sezona. Nakon prvih desetak minuta, nakon što smo podigli pogodak, bili smo gospodari na terenu", rekao je kapetan Barce.

Taj prvi pogodak kao da je odsjekao noge igračima Manchester Uniteda, a postigao je nitko drugi nego Samuel Eto'o. "Ima Boga", rekao je Kamerunac dodavši: "Jednostavno ne znam kako da ovo proslavim."

Jedini igrač na travnjaku koji je tijekom karijere nosio oba dresa bio je Gerard Piqué. Ponikao u Barceloni, sazrio na Old Traffordu, svoje zvjezdane trenutke doživio je povratkom u dres Barcelone, i to upravo u srazu s Manchester Unitedom.

"Barcelona je uvijek bila moj klub, još otkad sam bio dječak i to ovu pobjedu čini posebnom. Igrali smo jako dobro i zaslužili smo pobjedu. Žao mi je Manchester Uniteda jer su moji dobri prijatelji", rekao je Piqué. "Otkako sam se vratio u Barcelonu znao sam da je to dobra odluka, znao sam da se radi o odličnoj momčadi. Ovo je doista bila sezona iz snova."

Kako bi sačuvao dio toga sna, Piqué je nakon utakmice odrezao dio mreže s jednoga gola: "Učinio sam to kako bih se uvijek sjećao ovog trenutka."

Thierry Henry nije uspio doći do europskog trofeja s Arsenalom, u finalu je poražen upravo od Barcelone s kojom je večeras zasjeo na krov Starog kontinenta.

"Ne radi se tu samo o tome kako igramo, nego i koliko smo se borili tijekom sezone", procijenio je Francuz. "To smo pokazali i nakon prvih deset minuta, u kojima smo imali i malo sreće, ali smo se borili i vratili u utakmicu."

"Još uvijek nisam svjestan ovog sjajnog ostvarenja, učinili smo nešto što nikome u Španjolskoj prije nije pošlo za rukom, to je čudo. Uvijek se pamte pobjednici. Možete igrati odličan nogomet, lijepo se dodavati, ali ako ne osvojite trofej to se često zaboravlja", dodaje Henry.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!