Nogomet

Messijeva sreća i Ronaldovo razočaranje

Borna Rupnik • četvrtak, 28.05.2009.
Messijeva sreća i Ronaldovo razočaranje
Foto: EPA

Utakmica u Rimu po mnogima je ujedno bila i odlučujući susret za titulu najboljeg svjetskog nogometaša. Lionel Messi ovoga je puta nadvisio Cristiana Ronalda, a njihova su razmišljanja poslije utakmice bila u potpunosti u skladu s konačnim rezultatom...

Iako je osvojio treći trofej u samo dva tjedna, postigavši pritom i pogodak u najvećem ovogodišnjem europskom nogometnom događaju, Lionel Messi nije bio posebno pričljiv. Omaleni je Argentinac samo kratko prokomentirao: "Ovo je najvažnija pobjeda u mom životu".

Barcelonin se genijalac prije utakmice osvrnuo na svoj životni put, koji ga je vodio kroz mnoge zdravstvene probleme, a poslije rimskog slavlja još je dodao: "Najsretniji sam čovjek na svijetu. Kako zbog sebe, tako i zbog svoje obitelji te svoje zemlje".

Kao i njegovim suigračima, Messiju će pobjeda nad Manchester Unitedom svakim danom djelovati sve veća, dok će njegovom najvećem pojedinačnom rivalu, Cristianu Ronaldu, rimsko finale ostati u lošijem sjećanju.

"Ovo mi je najveće razočaranje u karijeri", dijametralno suprotno izjavu dao je Portugalac za španjolski Marcu, dodavši da Barcelona nije zaslužila proći polufinale. Međutim, poslije utakmice iznio je i dozu samokritike.

"Sve je pošlo po krivu. Nismo kontrolirali igru i izgubili smo. Svi su očekivali da Manchester United nešto učini, a to se nije dogodilo. Mislim da je Barcelona bila bolja od nas i zaslužila je slaviti, a ja sam uvjeren da ću igrati u još finala", rekao je Cristiano Ronaldo.

Pritom je šturo odgovorio na pitanje hoće li ostati na Old Traffordu, vjerojatno postavljeno u potpuno pogrešnom trenutku: "Ne znam".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!